Morega: Cârciumaru şi Călinoiu sunt pe tobogan la vale

Dan Ilie Morega, preşedintele Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice, a comentat rezultatul alegerilor prezidenţiale. Morega crede că Victor Ponta a fost taxat din cauză că nu a mărit numărul secţiilor de votare din Diaspora. Ba mai mult, spune că vremea lui Cârciumaru şi a lui Călinoiu a apus. Asta pentru că nu  au reuşit să-şi realizeze target-ul de 70% propus în timpul campaniei.

Rep.: Klaus Iohannis a câştigat alegerile cu aproape 10 procente în faţa lui Victor Ponta. Cum comentaţi acest rezultat? 

D.I.M.: Nu m-a şocat şi nu m-a surprins rezultatul alegerilor. M-a şocat procentul atât de mare faţă de Victor Ponta. Iată că tot ceea ce a făcut Victor Ponta în favoarea lui şi în favoarea PSD a fost o construcţie de carton care toată s-a demolat atunci când poporul a venit la vot şi când, de fapt, a înfăptuit o adevărată revoluţie de catifea. După 25 de ani românii cu drept de vot s-au prezentat la urne într-un număr destul de mare. Au fraternizat românii din ţară cu cei din Diaspora. Lipsa dreptului de vot se datorează în primul rând celor de la PSD şi Guvernului PSD care nu a creat suficiente secţii şi nu a majorat programul de vot până la orele 24.00. Iohannis a învins în fiefurile PSD, la Iaşi, la Constanţa.

Rep.: Ponta a câştigat în Gorj cu 58,29%, iar domnul Florin Cârciumaru se declară mulţumit de rezultat. Ce părere aveţi?

D.I.M.: Cei de la PSD Gorj nu au motive să fie mulţumiţi de rezultat. Nu şi-au realizat target-ul de 70%, nici măcar 60% nu au reuşit să mai aducă lui Victor Ponta. Şi Cârciumaru şi Călinoiu sunt pe tobogan la vale, perioada lor a trecut, le-a apus vremea. Nu trebuiau să stea mai mult de două mandate într-o funcţie, însă ei au monopolizat şi distrus judeţul şi municipiul. Ponta care a primit 3 mandate de deputat a spus că e recunoscător gorjenilor. Cu ce se poate lăuda această triadă Călinoiu-Ponta-Cârciumaru?

Rep.: Cum apreciaţi votul minerilor?

D.I.M.: Minerii au votat împotriva PSD pentru că pesedistul Ciurel a disponibilizat aproape 2000 de salariaţi în doi ani şi jumătate, chiar dacă a angajat alţi apropiaţi de-ai lui. Salariul mediu a scăzut cu circa 15-20%. Comportamentul pesediştilor de stăpâni de feudă a primat în relaţia cu societatea civilă, cu sindicatele. Îi felicit personal, atât pe mineri, cât şi pe toţi românii care au votat pentru a scoate justiţia şi serviciile secrete de sub dominaţia PSD.

Rep.: La ce vă aşteptaţi în perioada imediat următoare?

D.I.M.: Anul 2015 va fi un an deosebit de greu pentru ţară şi pentru judeţ. Trebuie să găsească de undeva banii pe care i-au cheltuit cu campania lui Victor Ponta, iar pentru asta vor trebui să mărească taxele şi impozitele. După părerea mea, cei de la PNL nu trebuie să vină acum la guvernare când Ponta şi baronii au secătuit bugetul naţional, au luat bani de la investiţii şi le-au dat la baroni contra voturilor. Cei de la PNL trebuie să-i lase să-şi rupă singuri gâturile pentru a recupera banii aruncaţi pe campania electorală a lui Ponta. Cred că o majoritate PNL este necesară prin depunerea unei moţiuni de cenzură spre sfârşitul anului 2015.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: