Morega: Cârciumaru, vinovat de scăderea populaţiei din Târgu Jiu

Municipiul Târgu Jiu a pierdut orice speranţă de a trece la un grad mai mare, după ultimul recensământ al populaţiei. Fostul deputat Dan Ilie Morega a intrat în posesia unor date statistice care arată că populaţia municipiului Târgu Jiu a scăzut cu aproximativ 20.000 de locuitori, între anii 2006-2011. Morega spune că principalul vinovat pentru această situaţie este primarul Florin Cârciumaru, care n-a creat locuri de muncă pentru nu-i obliga pe oameni să-şi găsească de lucru în oraşele mari sau peste hotare.

Rep.: Cum stă Gorjul în ceea ce priveşte numărul populaţiei din judeţ după ultimul recensământ?

D.I.M.: Deşi nu am putut obţine datele statistice de la Gorj, curiozitatea m-a pus pe drumuri şi am apelat la Institutul Naţional de Statistică, pe vremea când eram parlamentar, pentru a face o analiză în acest sens. După ultimul recensământ, în localităţile judeţului, în afară de Târgu Jiu, populaţia a scăzut per total cu 10.000 de locuitori din 300.000 de locuitori cât au fost la penultimul recensământ.

Rep.: De ce aţi exclus Târgu Jiul dintre celelalte localităţi ale judeţului, când aţi prezentat aceste date?

D.I.M.: Am exclus Târgu Jiul pentru că aici situaţia este dezastruoasă faţă de celelalte localităţi din judeţ. În perioada 2006-2007, Târgu Jiului îi mai trebuiau încă 3.000 de locuitori pentru a trece la un grad superior, avea undeva la 97.000 de locuitori. În anul 2011, la ultimul recensământ, populaţia a ajuns la 77.847 de locuitori. Astfel că, la Târgu Jiu, populaţia a scăzut cu circa 20.000 de locuitori.

Rep.: Care credeţi că este cauza acestei scăderii a numărului locuitorilor municipiului Târgu Jiu?

D.I.M.: Este inadmisibil ca Florin Cârciumaru să nu constate în mandatele sale de Bulibaşa de pe Jiu că a pierdut un sfert din populaţie de când este primar, tendinţa fiind în continuare în scădere. Din nefericire, capacitatea organizatorică şi priorităţile lui Florin Cârciumaru nu au fost locurile de muncă, iar oamenii au fost nevoiţi să plece acolo unde au găsit de lucru. Ba mai mult, dacă Florin Cârciumaru ar fi avut măcar dorinţa de a coabita, precum Ponta cu Băsescu, cu oameni de toate culorile politice pentru găsirea unor soluţii viabile în vederea dezvoltării municipiului Târgu Jiu, rezultatele recensământului populaţiei nu ar fi fost acum atât de dramatice.

Rep.: În momentul de faţă, Târgu Jiul este un municipiu de gradul II, credeţi că ar fi posibil să pierdem acest grad?

D.I.M.: Sunt convins că în loc să crească gradul municipiului, primarul Cârciumaru va reuşi să-l coboare încet şi sigur. Dacă va mai candida 2-3 mandate ne vom putea împuţina mai uşor. Doar aşa avem şanse să ajungem de la 100.000 de locuitori la 50.000 de locuitori.

Rep.: Ce îi recomandaţi domnului primar să facă pentru a nu se ajunge aici?

D.I.M.: Îi recomand lui Florin Cârciumaru să ia lecţie de la un primar cu rezultate. Ar trebui să-l întrebe pe primarul Ciocea de la Bustuchin cum a făcut de în localitatea lui populaţia a scăzut doar cu 1,5%. Îi mai transmit lui Cârciumaru că sunt frumoase şi florile de pe stâlpi şi apa ce se risipeşte dintr-o cisternă inadecvată şi care face nămol pe străzile municipiului de îţi murdăreşti autoturismul din nou, însă oamenii au nevoie de locuri de muncă pentru a nu mai pleca să lucreze în altă parte.

Vizualizări: 341

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: