Morega despre declaraţiile lui Fenechiu: Sunt discuţii în partid despre intrarea la guvernare

Liberalii revin în centrul atenţiei opiniei publice prin demersurile şi declaraţiile de la sfârşitul săptămânii trecute, când vicepreşedintele partidului, Relu Fenechiu a anunţat că se apucă de scris scrisori către Boc şi Băsescu pentru a clarifica oferta pentru intrarea PNL la guvernare. Demersul respectiv l-a uimit pe liderul PNL Gorj, deputatul Dan Ilie Morega, care ştie că Fenechiu a fost în delegaţia care a negociat (ne)intrarea la guvernare.

Morega spune că este surprins de demersul respectiv pentru că Fenechiu a făcut parte din echipa de negociere, condusă de Crin Antonescu şi Ludovic Orban, echipă care a convins majoritatea Biroului Permanent Central ca PNL să rămână în opoziţie. "Mă surprinde acest demers pentru că acum o lună Relu Fenechiu spunea sus şi tare că partidul trebuie să rămână în opoziţie. Aici s-au făcut greşeli de fond, după ce că am fost ciuruiţi toţi cei din jurul proiectului Iohhanis, în loc să mergem la negocieri, mai ales după validarea lui Traian Băsescu, noi am făcut precum capra râioasă care merge cu coada pe sus. Nu trebuia procedat aşa", spune Dan Ilie Morega.

Şeful liberalilor gorjeni afirmă că demersul lui Fenechiu poate fi un semnal, în interiorul partidului, că actualii lideri ai PNL, Crin Antonescu şi Ludovic Orban, îşi schimbă atitudinea, Morega amintind că cei doi au fost votaţi în fruntea partidului pentru că au promis că aduc formaţiunea politică la putere, mai multe organizaţii judeţene având în teritoriu protocoale de colaborare cu PDL. "Au fost discuţii la nivel central şi câteva organizaţii judeţene au exprimat poziţia bazei partidului prin înţelegeri locale cu democrat-liberalii. Şi Orban şi Antonescu s-au angajat la Congres că duc partidul la guvernare, iar Congresul pentru alegerea lor s-a ţinut tocmai pentru că fostul preşedinte Tăriceanu a lăsat partidul în opoziţie. Acum, prin demersul lui Fenechiu, se pot face noi discuţii în partid despre intrarea la guvernare pentru că acest lucru este cerut de baza partidului şi nu poate fi ignorat de cei de la centru", declară Morega.

Antonescu a amintit condiţiile de intrare la guvernare

Delegaţia Permanentă a PNL Gorj a decis la sfârşitul lunii decembrie, cu unanimitate, să colaboreze în plan local cu PDL, între cele două filiale nepurtându-se încă discuţii despre încheierea unui protocol. Vicepreşedintele liberal Relu Fenechiu a anunţat, sâmbătă, că, azi, le va cere premierului Emil Boc şi preşedintelui Traian Băsescu, printr-o scrisoare deschisă, să prezinte oferta concretă în vederea intrării PNL la guvernare. Liderul partidului, Crin Antonescu, a dat-o ieri însă pe glume şi, în loc se ţină cont de "baza partidului", a spus clar că PNL nu va vota bugetul actualului Guvern şi despre intrarea la guvernare nu prea poate fi vorba.

"Activitatea epistolară potenţială a domnului Relu Fenechiu nu face încă parte din lucrurile la care să mă refer. Putem să discutăm, dacă vreţi, despre scrisorile lui Constantin Noica, scrisorile lui Cioran. Deocamdată despre scrisorile pe care încă nu le-a scris domnul Fenechiu nu discut. De la scrisoarea pierdută trecem la scrisoare nescrisă", a spus ieri Crin Antonescu, într-o conferinţă de presă. În timp ce prin teritoriu organizaţiile fac pe cont propriu protocoale de colaborare cu PDL, la centru Antonescu se visează în continuare premier, aceasta părând a fi o condiţie la care liberalul şef încă nu a renunţat. "Am spus atunci că suntem dispuşi să discutăm despre o guvernare împreună, nu despre luarea noastră la guvernare de către PDL şi am aşezat acolo un set de condiţii: condiţia primului-ministru, care a fost respinsă, a unui program cu adevărat de guvernare, care să încerce să dea soluţii pentru ieşirea ţării din criză, care nici nu s-a mai putut discuta şi un al treilea punct, care nu fusese pus întâmplător acolo, şi nume prezenţa noastră într-un Guvern din care să nu facă parte persoane compromise, dubioase politic sau penal. Guvernul s-a alcătuit, PNL este şi va fi în opoziţie faţă de acest Guvern din motivele pe care le-am discutat deja", a spus Antonescu.

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: