Morega îi face plângere lui Tudor pentru distrugerea drumurilor

Miile de şoferi nemulţumiţi de calitatea proastă a aşa zisului tratament asfaltic care se aplică pe DN 67, pe Dealul Bujorăscu, nu i-au sensibilizat pe drumari. Deşi inclusiv factorii de decizie din Gorj s-au plâns de calitatea lucrărilor, drumarii au continuat să arunce criblură pe drum, de mari dimensiuni. Sute de şoferi s-au ales cu parbrizele sparte, iar drumul arată ca unul de ţară. Directorul de la secţia Gorj a Drumurilor Naţionale, Ion Tudor, a recunoscut în unele intervenţii publice că lucrarea nu este de calitate, dar măsuri nu a luat. Mai mult, atunci când i se atrage atenţia, răspunde cu jigniri, susţine Dan Ilie Morega.

Drumarii au continuat să împrăştie criblură de mari dimensiuni pe drumul care leagă Târgu Jiu de Motru, în ciuda numeroaselor plângeri făcute de şoferii care au tranzitat zona. Criblura de mari dimensiuni a fost aruncată pe drum fără acel adeziv special obligatoriu, astfel că unii şoferi care au circulat cu viteză au aruncat pietrele în parbrizele celor care circulau prudent. Sute de astfel de cazuri au fost în ultima lună. Cu toate acestea, drumarii puneau zilele trecute un al doilea strat de criblură, acolo unde piatra a fost dusă de roţile maşinilor pe marginea drumului. Asta în condiţiile în care deja autorităţile fuseseră sesizate cu privire la bătaia de joc în care se efectuează aşa-zisul tratament asfaltic.

În primă fază, şeful de la Drumuri Naţionale Gorj, Ion Tudor, a spus că şoferii sunt de vină, pentru că nu adaptează viteza la condiţiile de drum. Asta nu scuză însă calitatea proastă a lucrării, iar după ce preşedintele CJ Gorj şi prefectul au făcut referiri critice, Tudor a recunoscut că sunt probleme cu această lucrare. Degeaba însă, pentru că drumarii lucrează în continuare cu criblură de mari dimensiuni, distrugând un drum pe care se circula destul de bine până acum. Şi nu pe zeci sau sute de metri, ci pe kilometri întregi. „Este praf drumul. Îşi bat joc. Aici era un drum bun, nu înţeleg de ce îl distrug. Aşa zic ei că îl protejează? Pe ăştia nici puşcăria nu îi mai sperie”, spunea ieri un şofer nemulţumit.

Jigniri în loc de explicaţii

Interesant este că Ion Tudor a refuzat în permanenţă să spună cine a efectuat lucrările de „întreţinere” a drumului, dar şi cât au costat, pe motiv că nu ştie. Dan Ilie Morega, preşedintele Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice Gorj, a încercat să-i ceară explicaţii lui Tudor, dar spune că s-a ales cu jigniri. „Don director Ion Tudor, că aşa îi place să i se spună, la neruşinarea pe care a avut-o, mi-a adresat cuvinte jignitoare”, a spus Morega. Acesta este decis să îi facă plângere penală, dacă drumul va fi distrus. „Dacă treceai, Tudore, pe DN 67 de la Motru până la Bujărăscu, observai să criblura nu este de mărimea 4, ci de 10, 12 sau chiar 16, iar emulsia care trebuia pusă corespunzător era un fel de zeamă de emulsie care nu făcea liant între asfalt şi materialul pus în bătaie de joc”, a spus Morega, menţionând că lucrarea este făcută de SC SANDRIO IMPEX SRL Craiova, cu „prietenul tău diriginte Andriţoiu Ion, inginer pensionar”.

Morega spune că lucrarea trebuia stopată după primul kilometru. „Nu trebuia să îţi aduc eu la cunoştinţă, stopai imediat după primul kilometru, nu lăsai 20 de kilometri. Tudor se joacă cu banii publici, apoi tot el cu gura mare, cum e capra râioasă cu coada pe sus. Am discutat cu Lumeazeanu, şeful de la Craiova, cu Dina care e specialist, dar e bine mersi cu toată lumea să îi meargă lui bine”, a mai spus Morega, într-o intervenţie la Radio Omega.

Morega îl ironizează pe Tudor despre care spune că a ajuns din bodyguard mare director la Drumuri. Preşedintele Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice Gorj a contestat lucrările de întreţinere pe mai multe drumuri naţionale, printre care şi DN 67 D Târgu Jiu- Motru- Baia de Aramă- Băile Herculane. Morega spune că pe tronsonul Motru- Bujorăscu, Ion Tudor de la Drumuri Naţionale şi-a bătut joc de lucrări şi în acelaşi timp de şoferii care trec zilnic prin această zonă.

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: