Morega îl ajută pe Boc să găsească „stabilitatea economică“

Premierul Emil Boc a primit sfaturi despre cum ar trebui condusă ţara chiar de la deputatul de Gorj, Dan Ilie Morega. Trecut în barca uneperiştilor care l-au făcut preşedinte, Morega simte apropierea dintre PDL şi UNPR şi –i dă o mână de ajutor lui Boc. Acesta i-a trimis primului ministru o interpelare în acre propune câteva măsuri pentru stabilitate economică. Evident, este vorba despre reduceri. Ca de obicei, Morega are boală pe companiile de stat.

Şi pentru că nu degeaba a fost preşedinte de partid dintotdeauna, Morega şi-a început interpelarea aducând laude cabinetului Boc. „Doresc să apreciez în mare măsură unele hotărâri pe care le-aţi adoptat, în calitate de şef al Guvernului, care au condus la stabilitatea economică a României“, spune Morega care continuă prin a spune că a sprijinit şi va sprijini în continuare iniţiativele legislative ale cabinetului Boc. Morega crede că soluţia pentru o economie sănătoasă se referă la absorbţia de fonduri europene şi reducerea evaziunii fiscale şi-i propune acestuia nişte măsuri. Acesta are două mari propuneri pe care le-a anexat la interpelare şi pentru care are acordul grupului parlamentar. Primele propuneri sunt referitoare la absorbţia fondurilor europene, dar pe lângă laude are şi un reproş. „Organizarea mai bună din punct de vedere instituţional, central şi local a unor structuri organizatorice acre să dinamizeze absorbţia fondurilor europene, fiind insuficientă numai înfiinţarea Ministerului Fondurilor Europene“, este prima propunere a lui Morega.

Şi pentru că nu putea trece cu vederea companiile din Gorj subordonate Ministerului Economiei, Morega are o serie de propuneri care se referă la reducerea cheltuielilor din aceste societăţi. „Propunerile se referă la măsuri de creştere economică a zonelor monoindustriale dar şi de relansare economică a IMM-urilor. Totodată propun reducerea cheltuielilor publice şi ale companiilor, regiilor cu capital majoritar de stat. Pentru exemplificare: SNLO şi cele două complexuri energetice din Gorj au ajuns cu ponderea personalului auxiliar şi TESA- neproductiv- a ajuns la 30 la sută, enorm faţă de media la nivel european care este la jumătate sau mai mică“, spune Morega.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: