Morega îl vede pe Tăriceanu candidat la prezidenţiale

Dan Ilie Morega, preşedintele Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice Gorj, a anunţat încă de anul trecut că USL se va destrăma înainte de 1 Martie, iar previziunile lui s-au adeverit. La câteva zile după plecarea din PNL, Morega îl vede pe Tăriceanu candidat la prezidenţiale. De asemenea, este convins că Partidul Naţional Liberal îşi va împărţi voturile cu partidul lui Călin Popescu Tăriceanu.

Rep.: Termenul limită dat de dumneavoastră Uniunii Social Liberale a fost data de 1 Martie. Ce v-a făcut să daţi acest termen încă de anul trecut?

D.I.M.: Această rupere era previzibilă. Eu am anticipat încă de anul trecut când a mai fost o situaţie de scindare şi de divorţ între Crina şi Victor, ca să spun aşa, între PNL şi PSD. Am spus că cel mai târziu până la 1 martie USL se va rupe, iar iată că nu a venit 1 martie şi s-a rupt pentru că nu exista ieşire a lui Crin Antonescu în mass-media care să nu atace guvernul, ori în asemenea condiţii se punea întrebarea: Eşti în opoziţie sau eşti la putere?

Rep.: Ce părere aveţi despre demisia lui Călin Popescu Tăriceanu din PNL? 

D.I.M.: Călin Popescu Tăriceanu a avut tărie şi a spus că nu este bine ceea ce facem pentru că ne-am angajat într-un program electoral faţă de populaţie pe care trebuie să-l respectăm 4 ani de zile. S-a văzut nevoit el singur să ia taurul de coarne şi să spună anticipat că se va rupe de această formaţiune şi iată că acum va înfiinţa Partidul Reformator Liberal.

Rep.: Credeţi că se va scinda PNL?

D.I.M.: Cu siguranţă, vor exista membrii PNL şi din Gorj care îl vor urma pe Călin Popescu Tăriceanu. Dacă va reuşi să-şi aducă lângă el oameni competenţi şi serioşi, Călin Popescu Tăriceanu va reuşi să împartă voturile PNL şi să fie două partide, probabil cu 6-7% din voturi fiecare pentru că acum PNL nu are mai mult de 13-14 %. Este clar că voturile nu se vor lua de la PSD. Aşteptăm o pulverizare a partidelor politice şi nicidecum colaborarea lor pe dreapta şi pe stânga. Cu alte cuvinte, vom asista acum la un alt guvern - Guvernul Ponta III, vom asista la destrămări în teritoriu, la o serie întreagă de atacuri şi de orgolii.

Rep.: Ar putea avea Călin Popescu Tăriceanu şanse la alegerile prezidenţiale?

D.I.M.: Călin Popescu Tăriceanu are mult mai multe şanse la preşedinţia României decât Crin Antonescu în condiţiile în care el împreună cu fracţiunea pe care o va rupe se va alia cu USD şi va fi susţinut de USD, altfel nu-l văd nici pe el câştigător la alegerile prezidenţiale.   

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: