Morega: PSD va fi în opoziţie în anul 2016

Dan Ilie Morega, preşedintele Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice Gorj, este convins că foarte mulţi dintre mineri şi energeticieni nu l-au votat pe Victor Ponta, însă voturile negative au fost anihilate de cele venite din mediul rural. Ba mai mult, spune că bucuria social-democraţilor nu va fi una de durată, pentru că în anul 2016 PSD va fi în opoziţie.

Rep.: Credeţi că votul minerilor şi energeticienilor va fi decisiv în turul al II-lea?

D.I.M.: Este foarte probabil să conteze votul minerilor, dar cu toată dictatura securisto-pesedistă instalată de Ciurel şi Răuţ aceştia nu vor vota cu Victor Ponta, întrucât oamenii ştiu că se aşteaptă 4.000-5.000 de disponibilizări. În plus, chiar Ciurel i-a îndemnat să nu voteze cu Victor Ponta prin declaraţia sa de presă în care spunea că putem avea 9.000 de agenţi de vânzări de energie electrică din CEO. Practic, angajaţilor li s-a dat oportunitatea de a se transforma în agenţi de vânzări. Chiar dacă minerii nu votează cu Ponta, mediul rural şi oraşele mici vor putea anihila voturile negative ale minerilor. În orice caz nu se va îndeplini visul PSD de a ajunge la 60% pentru Victor Ponta.

Rep.: Credeţi că voturile din minerit l-ar putea menţine în funcţie sau pune în pericol pe Laurenţiu Ciurel?

D.I.M.: Ciurel trebuia înlocuit de multă vreme, dar nu va înlocuit dacă nu aduce foarte multe voturi din minerit. Ciurel nu va fi înlocuit pentru că e militant vechi al PSD, chiar şi atunci când a fost la liberali era omul PSD, iar el şi Călinoiu sunt legaţi ombilical. În doar şase luni au fost pierderi de peste 250 de milioane de lei, nici un leu pentru investiţii, nici un leu pentru cercetare, nici un leu pentru inovare, iar raportul Consiliului de Supraveghere numai laude, aruncând totul pe cauze obiective şi nicidecum pe cauze subiective cum ar fi managementul defectuos.

Rep.: Ce credeţi că se va întâmpla după alegerile prezidenţiale?

D.I.M.: Este foarte posibil ca PSD să câştige alegerile prezidenţiale, dar cu siguranţă în anul 2016 va fi în opoziţie. Guvernul nu va mai fi al PSD-ului pentru că până acum nu au făcut nimic să sprijine întreprinzătorii mici şi mijlocii. Minciunile promovate de PSD sunt anihilate de creşterea preţurilor la alimente şi utilităţi. În anul 2015 va fi o sărăcie lucie atât în Gorj, cât şi la nivel naţional. Este posibil ca impozitul pe venit să crească până la 35%, să crească impozitul pe case şi terenuri cu 56%, chiar cu 100%, mulţi oameni vor fi nevoiţi să renunţe la case şi terenuri, taxa forfetară se va introduce din nou în domeniul alimentar şi domeniul turismului.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: