Morega s-a urcat pe bicicletă ca să numere gropile lui Călinoiu

Dan Ilie Morega a mers pe bicicletă de la Padeş la Cloşani pentru a număra gropile din şosea. Liderul liberal spune că a vrut astfel să-i demonstreze preşedintelui Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, că Întreprinderea de Drumuri şi Poduri pe care o are în subordine a făcut lucrările de mântuială în vară.

Drumul a fost acoperit atunci cu un strat de criblură, pietrişul sărind acum din gropi, carosabilul devenind din nou enervant pentru şoferii care circulă prin zonă. Morega spune că a numărat nu mai puţin de 43 de gropi care au răsărit ca ciupercile după ploaie, odată cu venirea sezonului rece.

Liderul liberal spune că, odată cu venirea iernii, „salut reabilitare” pentru că tot drumul va deveni impracticabil. Acesta susţine că într-o stare mult mai jalnică se află tronsonul dintre Salca Pocruii, la Tismana, şi Ciuperceni, gropile fiind aici ca la ele acasă. Morega îl critică pe Călinoiu şi pentru suma cu care ar urma să fie reabilitat drumul de sub munte, de la Racoviţa la Bumbeşti, Jiu, acesta fiind supărat şi pentru că localitatea Polovragi nu a fost inclusă în lucrările de modernizare. Şeful PNL Gorj spune că şi pentru drumul dintre Crasna şi Ţânţăreni se cheltuiesc foarte mulţi bani, acesta spunând că 7 miliarde de lei vechi pentru un kilometru de drum pe care se toarnă câţiva centimetri de asfalt reprezintă o sumă „colosală”.

Criticile lui Morega sunt formulate la scurt timp după ce procurorii anticorupţie au făcut cunoscut că verifică licitaţia în urma căreia firma Romstrade SRL Adunaţii Copăceni  fost desemnată să modernizeze drumul de 150 de km de la Novaci la Sebeş. Patronul firmei respective, Nelu Iordache, este un bun prieten al ministrului transporturilor, Ludovic Orban, Agenţia Naţională de Integritate cerându-i acum ministrului mai multe detalii despre veniturile din ultimul an după ce în presă au apărut informaţii despre maşina pe care demnitarul a avut-o la dispoziţie de la firma care se ocupă cu asfaltările. În acest context, reiese că toate asfaltările care se fac în perioada aceasta la nivel de judeţ sunt unele cu cântec, inclusiv cele de la Rovinari spre Filiaşi, unde şoferii sunt nemulţumiţi de ritmul lent al lucrărilor.

Vizualizări: 85

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: