Morega se simte inutil ca parlamentar

La aproape un an de la alegerile parlamentare, Dan Ilie Morega susţine că nu va mai candida pentru un nou mandat de parlamentar, indiferent dacă viitorul Parlament va avea una sau două camere legislative. Şeful liberalilor din judeţ spune că se simte inutil ca deputat în momentul de faţă, atâta timp cât în Parlament, ca reprezentant al opoziţiei, punctul său de vedere nu contează.

Morega spune că într-un an de zile, ca deputat, nu a avut nicio satisfacţie parlamentară, motiv pentru care a luat decizia de a nu mai candida pentru un nou mandat. El afirmă că, în schimb, îşi menţine decizia de a-şi reînnoi mandatul de preşedinte al PNL Gorj la alegerile ce vor avea loc în organizaţie în prima parte a anului viitor.

Morega mai vrea doar preşedinţia filialei PNL

"Vreau să vă spun că nu voi mai candida pentru niciun mandat de parlamentar. Nu mă regăsesc în munca de acolo, efortul este unul zadarnic, mai ales când eşti în opoziţie. O singură iniţiativă de-a mea a fost aprobată, aceea cu acordarea a 15.000 de euro pentru cei care se stabilesc în mediul rural. Am avut multe alte iniţiative şi în zadar. Parlamentul nu-şi trăieşte viaţa lui aşa cum scrie la Constituţie. Legile nu pot fi elaborate de parlamentari în interesul celor care i-au ales şi spun asta pentru că eu îmi bat capul cu tot felul de probleme, muncesc şi până după miezul nopţii, iar majoritatea de acum decide cu totul altceva. La preşedinţia filialei voi candida însă pentru că aici e vorba de o echipă pe care am încercat să o formez în ultimii ani şi cu care sper în obţinerea unor rezultate bune", spune Morega. Actualul lider al PNL Gorj a fost ales preşedinte al filialei în vara anului 2005, iar în 2008 a devenit deputat în colegiul 1, deşi, iniţial, declarase că nu va candida pentru o astfel de funcţie.

Manta nu-l crede

Morega îl are ca oponent direct în filială pe Pantelimon Manta, fost deputat între 2004 şi 2008, trecut pe linie moartă în ultimele luni după disputele avute cu şeful său de organizaţie. Manta nu crede că Morega nu va mai candida la un post de parlamentar, deşi ia în calcul o asemenea variantă pe considerentul că, în 2012, şeful PNL Gorj va avea o vârstă care i-ar permite ieşirea la pensie. „El va avea atunci aproape 67 de ani şi acum face orice ca să-şi menţină funcţia de preşedinte la organizaţie, în ideea că nu mai e interesat pentru un mandat de parlamentar. Şi acum un an şi ceva ne spunea că nu va candida, iar acum e deputat. El acum vrea să arate doar că nu l-ar interesa ciolanul ori noi ştim foarte bine că el a fost mereu acolo unde a fost de ros un ciolan", spune Manta.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: