Morega spune că PDL scoate un scor bun doar cu 3 milioane de euro

Deputatul Dan Ilie Morega a declarat ieri într-o conferinţă de presă că a făcut o analiză asupra rezultatului alegerilor locale înregistrat de PDL şi USL. De fapt, Morega a confirmat alianţa PDL cu partide mai mici, alianţă ce va lua numele de Mişcarea Populară. Chiar şi aşa, la Gorj va câştiga USL, Morega revenind cu noi atacuri la adresa preşedintelui Ion Ruşeţ, despre care a spus că va lua un scor bunicel doar dacă va scoate din buzunar, împreună cu liderul sindical Marin Condescu, vreo 3 milioane de euro. Pentru plicurile alegătorilor.

Dacă Ruşeţ nu şi-a făcut un calcul asupra finanţelor din campanie, a făcut-o Dan Ilie Morega. Acesta crede că doar cu trei milioane de euro va putea câştiga un scor cât de cât. Banii evident ajung sub formă de mită la alegători. „Probabil dacă scot din teşchereaua lui Condescu şi a domnului Ruşeţ vreo 2-3 milioane de euro şi populaţia se lasă înşelată prin mituire, pentru un milion sau 50 de lei vechi atunci scot ceva scor mai bun, dar în nici un chip nu va câştiga Mişcarea Populară, ci USL trecând Cârciumaru şi Călinoiu ca Săgeata albastră prin gara de la Pojogeni“, a spus Morega râzând.

Acesta a comentat şi iniţiativa PDL de a face alianţă cu mai multe partide mai mici. Deputatul spune că Mişcarea Populară, numele sub care se vor reuni acestea, a fost formată prea târziu pentru a avea succes în alegeri. „În maxim una-două săptămâni se va înfiinţa Mişcarea Populară. Ştiţi că se va forma din partide ca să le zic aşa, second hand. În afară de PDL, care iată l-a crescut primul ministru la 18 la sută, va intra PNG, PNŢ, Partidul Verzilor şi UNPR. Deocamdată nu ştim ce program şi ideologie are această platformă. Ar fi fost bine dacă această Mişcare s-ar fi făcut cu un an în urmă. La nivel naţional e posibil să aibă rezultate mai bune, dar la nivel local nu va bate USL. Dacă este să discutăm la nivelul judeţului Gorj suntem în situaţia în care toate partidele din Mişcarea Populară, inclusiv PDL stau mult mai prost, sub media pe ţară“, a mai spus Dan Ilie Morega.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: