Morega, uns la şefia UNPR Gorj prin „retragerea” lui Vlaicu

Filiala judeţeană a progresiştilor, respectiv a UNPR, are de ieri un nou preşedinte, figura acestuia nefiind una nouă pe scena politică locală.

Din contră, Dan Morega este politicianul cel mai longeviv, de ieri el devenind preşedinte al organizaţiei Gorj, organizaţie în care s-a înscris de câteva săptămâni. Venirea sa la UNPR la începutul toamnei a adus un suflu nou, relaţiile de până atunci ale filialei cu partenerii de la guvernare, PDL Gorj, schimbându-se aproape radical. Filiala a obţinut posturi de conducere în administraţie, minerit şi energie, chiar şi fostul preşedinte Marius Vlaicu obţinând o funcţie de director la Complexul Energetic Rovinari.

Vlaicu a confirmat ieri oficial faptul că nu mai este preşedinte al UNPR Gorj, Morega nefăcând vreun comentariu, fiind, de altfel, de negăsit pe parcursul zilei de ieri. Fostul preşedinte al filialei va fi de acum încolo prim-vicepreşedinte, el fiind cel care a înfiinţat organizaţia de la zero, după ce şi-a luat inima în dinţi şi a plecat de la PSD, partid în care a stat ani de zile. „Am decis acum să mă retrag din funcţia de preşedinte şi am optat pentru cea de prim-vicepreşedinte. Pot să vă confirm că domnul deputat Morega este noul preşedinte al organizaţiei. Rămân alături de dumnealui, vom face echipă împreună şi am convingerea că vom avea şi rezultate pe măsura eforturilor noastre”, a menţionat Vlaicu, cel despre a cărui schimbare s-a tot vorbit din momentul în care deputatul Morega a decis să facă pasul spre UNPR.

 „Am decis acum să mă retrag din funcţia de preşedinte şi am optat pentru cea de prim-vicepreşedinte“.

Marius Vlaicu, fost preşedinte UNPR

TRASEU

Dan Ilie Morega a părăsit, în iunie 2010, funcţia de preşedinte al PNL Gorj, iar imediat a plecat şi din partid, devenind  parlamentar independent. La începutul lunii august, el s-a înscris în UNPR. Începând din 1990, Morega a fost membru al mai multor partide: ApR, PC, PRM, PNL-Câmpeanu, PNL, fiind şi inspector guvernamental în perioada în care premier era social-democratul Nicolae Văcăroiu.

CE CREDE PSD

Președintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, nu a fost mirat de această numire. „Eram convins că va ajunge preşedintele UNPR-ului şi îşi pregăteşte terenul pentru  o eventuală candidatură la alegerile parlamentare și chiar locale“, a spus Călinoiu. Întrebat dacă UNPR-ul va deveni un adversar politic mai puternic, Ion Călinoiu a spus că este exclusă această variantă pentru că uniunea este formată din trădători.

DAR PNL-

Numirea lui Morega în fruntea partidului nu-l surprinde nici pe președintele PNL Gorj, Dian Popescu. „Nu mă surprinde, dar nu sincer nu mă aşteptam aşa de repede“, a spus Popescu, care-l felicită pe Morega numindu-l omologul său pe scena politică din Gorj,

POZIŢIA PDL

„Domnul Morega este un om politic cu experienţă. Cu siguranţă UNPR si noi, ca alianţa, vom avea de câştigat.  Pentru noi ca partid nu se va schimba nimic in urma acestei numiri, vom colabora bine si cu actualul preşedinte, aşa cum am colaborat si cu domnul Marius Vlaicu“, a declarat Dan Valceanu, secretar executiv PD-L Gorj.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: