Morega: Vor fi probleme cu DNA şi în Gorj

Dan Ilie Morega, preşedintele Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice, crede că Gorjul nu va fi ocolit de procurorii DNA, mai ales după arestările din judeţele vecine. Morega se aşteaptă ca lupa DNA să fie aţintită asupra problemelor din minerit şi energie.

Dan Ilie Morega consideră că reţinerile din ultima perioadă nu au o ţintă politică, dat fiind faptul că sunt anchetate nume sonore din fotbal şi administraţie. „După părerea mea, sunt vizate persoane din toată ţara care au crezut că a fura este o îndeletnicire deosebită pentru fiecare dintre ei. Cred că ceea ce se întâmplă în majoritatea judeţelor nu este o trimitere neapărat spre PSD sau spre PNL. Sunt lucruri care vor exploda în mai multe localităţi, din mai multe judeţe din ţară”, a declarat Dan Ilie Morega.

Preşedintele Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice nu exclude ca procurorii DNA să ajungă şi în Gorj. „Nu exclud posibilitatea ca şi în Gorj să existe chiar grupuri infracţionale economice. Eu le-am denumit de multe ori, grupuri infracţionale economice, am prezentat şi documente în conferinţele mele de presă şi sper ca până la urmă să se facă lumină şi în judeţul Gorj. Nu pot să precizez că începând de mâine vor veni şi la noi, dar categoric vor fi probleme cu DNA legate de minerit, de energie ori de alte probleme din administraţie”, a precizat Morega. Acesta şi-a întărit spusele exemplificând situaţia judeţelor vecine. „În  mod sigur că vor fi probleme şi în judeţul Gorj. De fapt, noi am mai rămas: Doljul are probleme, Mehedinţiul are probleme, iar la Vâlcea au fost arestaţi doi primari şi condamnaţi cu executare. Eu nu doresc nimănui ca să fie condamnat sau arestat, dar în acelaşi timp cei care au furat să dea socoteală”, spune Morega.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: