Morega vrea audit la cluburile Pandurii şi Energia

Dan Ilie Morega, preşedintele Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice Gorj, vrea ca organele statului să efectueze controale şi la Clubul Energia Rovinari, după ce a insistat ca auditul să-şi facă datoria la Pandurii. Morega este convins că foarte mulţi bani din minerit şi energie au fost transferaţi către firme private, după ce au ajuns la Energia. Preşedintele de la Pandurii a anunţat că auditul va intra în activitate începând de joi, concomitent urmând să aibă loc şi evaluarea personalului clubului.

Dan Ilie Morega are suspiciuni cu privire la modul în care sunt cheltuiţi banii alocaţi pentru handbal. Acesta cere organelor abilitate să efectueze controale financiar - contabile la Clubul Energia Rovinari. Morega spune că foarte mulţi gorjeni s-au adresat institutului pe care îl conduce cu diferite sesizări privind transferarea unor sume importante de bani către firme private. „Tot mai mulţi gorjeni susţinători ai sportului vor să cunoască ce s-a făcut cu banii extrem de mulţi veniţi din minerit şi energie. Cer ca organele abilitate să verifice situaţia financiară a Clubului Energia Rovinari sub următoarele aspecte: de unde au fost încasaţi banii; de către cine au fost încasaţi şi unde au ajuns. Sunt foarte multe sesizările care vizează ilegalităţile făcute cu privire la transferul unor  sponsorizări, sume mari de bani din minerit şi energie către acest club, iar acest club către o serie de firme private care s-au hrănit vârtos, fără să respecte legislaţia în vigoare. Cu alte cuvinte cer să se verifice şmenuirea banilor de la Clubul Energia şi să se facă publice rezultatele”, a declarat Dan Ilie Morega.

De joi, încep auditul şi evaluările la Pandurii

Morega cere controale la Clubul Energia Rovinari, după a insistat ca auditul să-şi facă datoria la Pandurii. „În urmă câteva zile, i-am adresat o cerere domnului Prunariu ca să verifice situaţia economico-financiară de la Pandurii pe ultimii cinci ani pentru a fi în cunoştinţă de cauză şi pentru a afla lumea dacă banii au mers la sport sau în buzunarele unora”, a declarat Dan Ilie Morega. Potrivit preşedintelui Prunariu, auditul îşi va intra în activitate începând de joi. „În momentul de faţă, toată lumea lucrează la întocmirea dosarului pentru licenţiere care va trebui să fie gata până miercuri. Începând de joi, auditul îşi va începe activitatea”, a declarat Mihai Prunariu. Preşedintele Consiliului de Administraţie al CS Pandurii a anunţat şi începerea evaluărilor. „Tot începând de joi, tot trece la evaluarea personalului clubului. În urma evaluărilor vom decide cine va rămâne şi cine va pleca”, a precizat Mihai Prunariu.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: