Mort într-un incendiu în propria-i casă

Sfârșit cumplit pentru un gorjean de 51 de ani, care nu a mai apucat să sărbătorească Ziua Națională, sâmbătă el fiind găsit fără suflare de către vecinii săi. Locuința a fost cuprinsă de un incendiu și focul a ars mocnit toată noaptea până în zori, când localnicii s-au trezit și au observat focul, chemându-i pe pompieri.

Incendiul produs la Lelești, nu departe de zona centrală a comunei, pe drumul principal, a fost observat de localnici de abia în jurul orei 11.00. Focul nu s-a întins la acoperiș, flăcările cuprinzând doar interiorul casei. Fumul gros a fost cel care le-a dat însă idei localnicilor, oamenii știind că vecinul lor stă singur de ceva vreme. Când au intrat peste el l-au găsit deja mort, dar l-au scos din ghearele flăcărilor ce mistuiseră deja câteva lucruri prin cameră.

”Era un fum gros, ieșea ca la locomotive. Ce se întâmplă exact nu știm noi, dar e cert că veni un băiat la el să-l cheme să-i lucreze ceva, că era bun ca meseriaș pe sudură, și atunci văzu focul în camera lui. Se duse să vadă ce e și avea ușa închisă pe interior. Când a spart-o l-a văzut pe el căzut acolo”, a spus un vecin.

Căzut pe jumătate din pat

Când au intrat la el în cameră, oamenii l-au zărit pe Constantin Covlea căzut pe jumătate din pat, obiectele de mobilier și hainele din încăpere fiind cuprinse de foc. ”Avea ușile și geamurile închise, iar băiatul meu a sărit peste poartă și a deschis porțile ca să putem intra la el. Am spart geamurile, dar nu se putea intra. Era numai un fum și foc peste tot în cameră”, a spus una dintre vecinele ajunse printre primii oameni la fața locului.

Sătenii au sunat la 112 și au cerut ajutor, două echipaje de la pompieri și unul de la Ambulanță venind pentru a lichida incendiul și a vedea dacă mai poate fi salvată persoana din cameră. Medicii de la Salvare au constatat însă doar decesul, orice manevră de resuscitare fiind inutilă. Pompierii cred că soba a fost supra încinsă și așa au luat foc obiectele inflamabile din preajma sa, acestea arzând mocnit până în zori.

Trupul neînsuflețit al bărbatului a fost dus la Serviciul de Medicină Legală pentru a fi stabilite cauzele exacte ale decesului. Polițiștii au deschis o anchetă pentru a vedea și ei ce s-a întâmplat, rudele celui decedat fiind așteptate acum la Lelești pentru a-l conduce pe acesta pe ultimul drum. Bărbatul era divorțat și avea doi copii majori, stabiliți la Timișoara și București, ambii fiind așteptați acum acasă.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: