Moş Nicolae vine la toţi copiii din Câlnic

Primăria Câlnic va împărţi cadouri la toţi elevii şi preşcolarii din comună atât de Moş Nicolae, cât şi de Moş Crăciun. Autorităţile locale au făcut economii de-a lungul anului pentru a putea face surprize copiilor. În atenţia Consiliului Local şi a primarului Dumitru Vulpe se află şi familiile nevoiaşe care vor primi pachete de sărbători. La sfârşitul unui an în care majoritatea primăriilor din Gorj se scaldă în datorii, nemaiavând fonduri nici măcar pentru plata utilităţilor, peste 100 de familii din Câlnic vor fi ajutate de către autorităţi.

Cei 250 de elevi şi preşcolari din comuna Câlnic vor avea parte de o surpriză în această dimineaţă. Când vor ajunge la unităţile de învăţământ, copiii vor găsi pachete cu dulciuri lăsate de Moş Nicolae. „Toţi copiii din Câlnic au fost cuminţi şi ca atare aceştia vor fi vizitaţi şi de Moş Nicolae şi de Moş Crăciun. De Moş Nicolae, le-am pregătit pachete cu dulciuri şi băuturi răcoritoare, iar la serbarea de pomul de iarnă va veni Moş Crăciun cu pachete mai consistente. A fost un an mai dificil, dar ne-am chibzuit bugetul local în aşa fel încât să le putem face sărbătorile mai frumoase şi copiilor ai căror părinţi nu au posibilitatea de a le cumpăra alte cadouri”, a declarat Dumitru Vulpe, primarul comunei Câlnic.

Autorităţile locale s-au gândit şi la familiile nevoiaşe care nu au ce pune pe masă de sărbători. În săptămâna dinaintea Crăciunului, primăria Câlnic va împărţi peste 100 de pachete cu alimente. „În această perioadă, întocmim listele cu familiile care au venituri reduse sau nu au nici un fel de venit. Vom pregăti peste 100 de pachete cu alimente întrucât numai la ajutor social avem în jur de 80 de dosare. Pachetele vor fi împărţite în săptămâna premergătoare Crăciunului, iar în cazul familiilor care nu au posibilitatea să vină la primărie pentru a le ridica, ne vom duce noi la ei acasă”, a menţionat Dumitru Vulpe.

CALITĂŢI

Primarul Dumitru Vulpe şi-a dovedit calităţile manageriale şi în acest an de criză. Edilul local şi-a propus să încheie anul 2013 fără nici un fel de datorii. „Am avut grijă să chibzuim banii în aşa fel încât să nu rămânem cu datorii la furnizori. Vrem să intrăm în anul 2014 fără nici un fel de datorii”, a declarat primarul Vulpe. 

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: