Moţa candidează la şefia PDL Gorj pentru a-l zbura pe Grivei din partid

Vi se părea că e linişte prin ograda democrat-liberalilor de ceva vreme, mai ales că filiala are conducere interimară? Ei bine, lucrurile nu par să stea chiar aşa pentru că şefa Agenţiei Naţionale pentru Egalitate de Şanse între Bărbaţi şi Femei, Maria Moţa, a luat decizia de a candida la preşedinţia PDL Gorj după ce a aflat că Gheorghe Grivei este, începând de azi, consilier judeţean, deşi ea nu-l scoate din "trădător". Cei doi sunt într-un conflict mai vechi, care are însă consecinţe până în zilele noastre.

Maria Moţa spune că va candida la şefia filialei atunci când în cadrul filialei vor fi organizate alegeri, decizia de a candida fiind luată şi pe fondul unor nemulţumiri faţă de actuala echipă de conducere. Ea afirmă că a luat decizia de a lupta pentru şefia PDL Gorj după ce a aflat că filiala îl susţine pe unul dintre membrii săi, Gheorghe Grivei, pentru postul de consilier judeţean, Grivei urmând să depună azi jurământul în acest sens. Maria Moţa, care are rangul de secretar de stat în Ministerul Muncii, afirmă că este împotriva promovării lui Grivei în postul respectiv şi spune că prin candidatura sa la şefia filialei va încerca apoi să repare "o greşeală şi o nedreptate" care li se face altor membri ai PDL Gorj cu state vechi în partid. Grivei redevine azi consilier, după aproape un an de zile de când a pierdut funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj. Fostul vicepreşedinte va fi validat din nou în postul de consilier judeţean pe locul rămas liber după demisia depusă de actualul subprefect Liviu Andrei, care a devenit astfel incompatibil. 
 Grivei este pe locul 14 pe lista electorală pe care PDL a avut-o anul trecut la Gorj. El s-a înscris în partid la începutul lui 2008, după ce, până atunci, condusese filiala judeţeană a PNŢCD Gorj, iar anterior, până în vara lui 2004 fusese şef al PNL Gorj, fiind exclus din partid de către liberali pentru că votase pentru PSD la şefia Consiliului Judeţean alături de alţi trei consilieri ai filialei. Maria Moţa afirmă că ea îl va considera toată viaţa pe Grivei ca fiind "un trădător", pe motiv că în iunie 2004 a jurat pe Biblie la mănăstirea Polovragi că nu va vota pentru PSD, iar a doua zi, în 2004, când era şef al PNL Gorj, şi-a dat votul pentru social-democraţi în Consiliul Judeţean. În grupul celor 4 foşti consilieri liberali excluşi din partid în iunie 2004 pentru colaborare cu PSD Gorj se numără şi Puiu Diaconescu, devenit vicepreşedinte al PSD Gorj în ultimii ani, cu care Moţa a avut de asemenea conflicte în campaniile electorale din 2008, social-democratul fiind anchetat penal în prezent pentru ameninţare, insultă şi calomnie după disputele avute cu şefa femeilor din PDL Gorj.

 Declaraţii de pus în ramă

 Puţini mai sunt politicienii care în ziua de azi mai ies la rampă şi se luptă la scenă deschisă chiar şi cu colegii de partid pentru un principiu sau o idee. Maria Moţa spune că funcţia pe care o ocupă acum temporar nu o schimbă şi de aceea doreşte să lupte până la capăt pe un front pe care nu prea pare să aibă aliaţi, cel puţin aşa la scenă deschisă, cum iese ea cu declaraţii care mai rar au fost auzite dinspre PDL Gorj în ultima vreme.
 "Pe Gheorghe Grivei îl contest public şi critic şi Biroul Permanent Judeţean cu toată virulenţa pe care mi-o dă funcţia publică. Îmi aduc aminte perfect când Grivei, cu Puiu Diaconescu, Valentin Popa şi Sabin Popescu au jurat la mănăstire pe Biblie că nu vor face alianţă cu PSD-ul şi ştim cu toţii cum au votat. Ce poate fi mai grav decât a-ţi încălca jurământul şi mai ales unul ca acesta. Consider vinovată şi conducerea PDL Gorj pentru că l-a trecut pe listă şi i-a dat girul de a lua voturi de la gorjeni pe lista partidului. Îmi manifest public indignarea pentru că în organizaţie puteau fi ca şi consilieri judeţeni colegi care au muncit mult pentru PDL şi au muncit mai ales în vremuri grele. Nu-i înţeleg nici pe Cosmin Popescu şi nici pe Ionel Manţog, pe care Grivei i-a făcut "penali" atunci când era la ţărănişti şi iresponsabili faţă de soarta mineritului. Mi se pare total nedrept faţă de colegii mei o asemenea promovare. Eu îmi respect principiile şi nu pot să accept că un om care vine în partid cu o lună înainte de alegeri şi e acceptat pe motiv că aduce cu el cine ştie ce informaţii li voturi e trecut pe o listă şi susţinut să redevină consilier judeţean. De asta şi doresc să îmi anunţ candidatura la conducerea PDL Gorj, pentru că vreau să se facă dreptate şi să nu se mai repete astfel de greşeli. Trei voturi dacă voi lua nu va fi o problemă, dar îmi voi încerca şansele pentru că a-l susţine acum pe Grivei este ca şi cum aş fi de acord cu Puiu Diaconescu. El a trădat şi la Consiliu când a fost, dar şi în partide, pe unde a trecut, iar acum vrea din nou acolo, ceea ce eu nu pot accepta", spune Maria Moţa.

 Bărbaţii din PDL Gorj speră ca lui Moţa "să-i treacă"

 Teoretic, dar şi practic, Maria Moţa luptă la agenţia pe care o conduce pentru egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi. Declaraţia de ieri a acesteia arată că, măcar în privinţa atitudinii publice, şefa femeilor din PDL Gorj nu e cu nimic mai prejos decât colegii săi din filială, ba fiind chiar peste aceştia, prin duritatea discursului. Preşedintele interimar al PDL Gorj Cosmin Popescu spune că filiala nu avea argumente pentru a nu-l valida acum pe Grivei, candidatura acestuia fiind aprobată anul trecut, atunci când el a fost trecut pe lista de candidaţi a organizaţiei. Popescu pune eventuala candidatură a Mariei Moţa la şefia filialei pe seama unei reacţii de moment şi afirmă că oricine este liber să îşi încerce şansele inclusiv pentru a ocupa o asemenea funcţie. "Eu sper că declaraţia aceasta este o chestiune de moment, pe care o înţeleg. Gheorghe Grivei a fost alături de partid în toată această perioadă, a venit la noi când eram în opoziţie şi, până la urmă, lista cu candidaţi, pe care a fost şi el inclus, a fost validată în Biroul Permanent Judeţean al filialei. Dumnealui nu i s-a retras sprijinul politic, nu a fost dată afară din partid, practic nu există motive pentru ca noi să nu-i validăm acum mandatul de consilier judeţean", spune Cosmin Popescu.
 Celălalt democrat-liberal vizat de declaraţiile lui Moţa este Ionel Manţog, fostul preşedinte al filialei spunând că dreptatea este pe undeva pe la mijloc. "Eu cred că adevărul e pe undeva pe la mijloc, la fel ca în multe alte cazuri. Eu nu am nicio contribuţie pentru că ajunge Grivei acum consilier, dar el a muncit pentru partid în campania electorală şi a avut inclusiv contribuţii financiare. Maria are şi ea dreptatea ei, dar dacă vrea să candideze la şefia filialei mi-e cam frică pentru ea, deşi, evident, este liberă să candideze", afirmă Manţog.
 Ultimul cuvânt îl are chiar Gheorghe Grivei, care spune că nu poate mulţumi pe toată lumea şi nici nu şi-a propus aşa ceva. El ştie că azi va depune jurământul şi că va fi în continuare coleg de partid cu cea care l-a contestat atât de vehement. " Mi-am propus să nu mă supăr pe nimeni şi de aceea, tot ce pot să vă spun e că sunt membru PDL şi că îndeplinesc toate criteriile din legea alegerilor locale, dar şi pe cele din regulamentul de funcţionare a Consiliului Judeţean şi, în consecinţă, pot fi validat pe post", spune Grivei.


Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: