Moța, judecat în libertate pentru tentativă de omor!

Un tânăr de 21 de ani din Târgu Jiu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, fiind acuzat de tentativă de omor, după ce în vara anului trecut l-a înjunghiat pe un alt tânăr, din Rovinari, totul petrecându-se la câteva săptămâni după ce individul ieșise din pușcărie, fiind eliberat condiționat. Narcis Marius Moța avea o pedeapsă de doi ani și jumătate și executase din ea mai bine de jumătate, putând astfel să iasă din spatele gratiilor mai devreme. În noaptea de 17/18 august 2013, individul a consumat băuturi alcoolice într-un bar din Târgu Jiu, împreună cu câțiva prieteni de-ai săi de pahar, după care au mers cu toții la o altă cârciumă, din Rovinari de data aceasta.

La plecare însă, acesta a cerut ca toți cei cu care era în mașină să îl mai aștepte un pic, pentru că mai are o „discuție” cu cineva. Claudiu Stănescu s-a trezit cu Moța că îi pune cuțitul la gât și îi cere bani, după care, fără nicio „discuție” a fost înjunghiat în abdomen, în partea dreaptă. Moța a revenit apoi la mașina în care era așteptat, s-a urcat în ea și toată gașca a revenit la Târgu Jiu, fără ca să fi spus cuiva ceva despre cele întâmplate în apropierea barului. Pe 30 august individul a fost arestat preventiv, dar pe 5 septembrie anul trecut Curtea de Apel Craiova l-a lăsat în libertate, suficient ca Moța să meargă la victima sa și să o amenințe, încercând să obțină o înțelegere care să îl avantajeze ulterior.

Individul nu s-a potolit și câteva zile mai târziu a comis o faptă și mai gravă, o tâlhărie, în încercarea de a face rost de bani cu care să cumpere înțelegerea victimei sale. A atacat o vânzătoare cu un cuțit, purtând o cagulă pe față, pentru a lua 1000 de lei proveniți din încasări, fiind ajutat de alți amici de-ai săi, ajunși cu toții după gratii, fiind condamnat în primăvară la 4 ani de pușcărie, cu executare, amicii săi de „prostii” primind și ei câte doi ani de pușcărie. Culmea este că în cele câteva săptămâni în care a fost în libertate individul, a avut timp să comită și un furt calificat, pentru care a fost, de asemenea condamnat la închisoare. Fiul lui Natural a primit doi ani și jumătate de închisoare, care sunt însă contopiți cu cei 4 ani pentru care a ajuns după gratii, cazierul său fiind acum și mai bogat. La sfârșitul săptămânii trecute individul a fost trimis în judecată, iar procurorii au cerut cu această ocazie arestarea sa preventivă, dar magistrații nu au admis cererea, Natural cel mic, adică Moța, fiind oricum în Penitenciarul de la Craiova.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: