Motociclistul bun, motociclistul rău și o delegație de mineri în drum spre București

”O să fie un grup de salariați din cadrul CEO care va străbate distanța de la Termocentrala Rovinari până la București pe ruta termocentralelor de la Turceni, Ișalnița și Craiova, după care Slatina, Pitești, Găești, București”. A nu se confunda cu ”Delegația de MINIERI (sic!) se va deplasa către Piața Universității, pe care vreau să o reocupați dumneavoastră. Avem de-a face cu eleemnte de-a dreptul fasciste, elemente incitate, multe dintre ele drogate...”
Prima declarație este de zilele trecute și-i aparține lui Dan Pârvulescu,președintele Federației Naționale Mine Energie. A doua, probabil o știți deja, este dovada că Iliescu a omorât oameni nu doar la revoluție, ci și la mineriadă.
E cald afară, soare, au înflorit teii și salcâmii, iar un grup de compact de mineri este filmat în timp ce se deplasează spre București. Nu închideți ziarul și nici calculatoarele. Sunteți tot în 2016. De data aceasta minerii au fluiere și șepci în loc de bâte și salopete și sunt pașnici. Ba chiar fac haz de necaz, pe măsură ce se îndreaptă, chipurile, pe jos spre București. ”Schimbăm pe dracu, aia schimbăm”, chicotește un protestatar, vădit neîncrezător, când un cetățean pe lângă care coloana tocmai trecea îl întreabă ce au de gând să schimbe.
Și, de parcă fidelitatea călătoriei în trecut n-ar fi fost suficient de mare, în scena astenică de primăvară intervine și Marian Munteanu. Încărunțit și cu scalpul lipit la loc, Munteanu părea să fi rămas rebelul care-i conducea pe ”golani” în iunie ’90. Îmi amintesc că l-am văzut la o terasă, acum vreo doi ani. Grizonat și vag îmbătrânit, dar în nici un caz cu aspect neputincios, cu blugi albaștri și geacă de motoclicist, cu mănuși de piele fără degete, speciale pentru condus motorul, împăturindu-și grijuliu, ca pe un bun prieten, țigara în care tocmai pusese tutunul. Acest motociclist este propunerea PNL la primăria Capitalei, după ce Ludovic Orban a fost scos de pe trasă de DNA, în drumul prostovanului către scaunul cel mare de edil. O propunere decentă și interesantă, aproape uimitoare, ținând cont de propunerile anterioare (Bușoi & Orban).
Realizând că nu pot face treabă cu o vacă încălțată precum Gabi Firea drept candidată, PSD-iștii schimbă și ei macazul și, foarte probabil, îl vor susține pe Tăriceanu în cursă, deci un bou încălțat, pentru că, se știe, imbecilii care votează PSD sunt probabil cam aceiași care consideră că femeile nu au ce căuta în funcții de conducere.
Interesant, ca și Marian Munteanu, și Călin Popescu Tăriceanu este un motociclist amator. Diferența dintre ei este că idiotul de Tăriceanu obișnuiește să cadă cu ea. E de așteptat că ar conduce la fel de bine și Bucureștiul, deci, cel mai probabil, blestemul lui Iliescu continuă. Bucureștenii omorâți pe stradă de PSD în ’89 și ’90 nu vor uita atât de ușor.

Vizualizări: 680

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: