Motrenii se debranşează de la UATAA Motru

Tot mai multe familii din oraşul Motru solicită debranşarea de la Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apă (UATAA) Motru pentru a-şi monta singuri centrale sau alte surse de căldură şi apă caldă. Din cele aproximativ 6.700 de familii din Motru, nu mai puţin de 450 au solicitat acest lucru.

Locuitorii oraşului Motru renunţă rând pe rând la serviciile UATAA Motru, încă din 2006, de când oraşul Motru beneficiază de gaze. De atunci nu mai puţin de 450 de familii au solicitat debranşarea de la reţeaua de termoficare. „În 2008 a apărut un regulament care le interzicea oamenilor să se debranşeze, regulament care era neconstituţional pentru că încălca drepturile omului. La mine în audienţă vin foarte mulţi cetăţeni care doresc să-şi bage centrală pe gaze. Aşadar, prin prezentul proiect orice cetăţean din Motru, indiferent în ce zonă locuieşte va putea să se debranşeze pentru că nu mi se pare corect”, a declarat Dorin Hanu. Chiar şi aşa, cei care vor solicita în prezent debranşarea de la reţeaua de termoficare va trebui să facă dovada că îşi va pune centrală termică şi se vor putea debranşa doar cu acordul primarului oraşului. „Sunt oameni care stau la capăt de linie sau în blocuri în care căldura nu este cum şi-o doresc ei şi nici UATAA nu poate mări capacitatea agentului termic în zonele astea. Deci, în principiu, nemulţumirile au venit din partea asta, din zonele defavorizate”, a declarat Dorin Hanu.     

Cert este că pentru a solicita debranşarea, locuitorii din Motru trebuie să aibă atât aprobarea vecinilor, a asociaţiei de proprietari cât şi a primarului. 

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: