Motru ar putea avea echipă de fotbal în liga a IV-a

Mihai Cernica, președintele Clubului Sportiv Minerul Motru, vrea echipă de fotbal de seniori care să evolueze în liga a IV-a națională. Antrenorul a prezentat în acest sens un proiect în cadrul ședinței Consiliului Local și speră ca din vară să se și concretizeze. ”Făceam referire la echipa de liga a IV-a, că activitate avem cu centrul de copii și juniori, 3 grupe de copii și luptele. Având în vedere situația financiară care este și problemele care sunt la noi în județ, e clar că nu se poate mai mult”, a spus Mihai Cernica la Radio Infinit.

Mihai Cernica a făcut și un calcul în ceea ce privește efortul financiar pe l-ar implica înscrierea unei echipe de seniori în liga națională. Acesta spune că ar fi nevoie de circa 220.000 lei anual pentru susținerea echipei de seniori în liga a IV-a. Asta înseamnă cooptarea a 20 de jucători, un antrenor, cheltuieli cu organziarea de meciuri și pentru deplasări.

În aceeași ședință de Consiliu Local urma să fie supus aprobării un proiect privind înființarea Clubului Sportiv Municipal (CSM) Motru, inițiatori fiind trei consilieri locali, printre care și Ion Cojocaru. Conform primarului Gigel Jianu, proiectul a fost scos de pe ordinea de zi de inițiatori. Un alt proiect, al viceprimarului Cosmin Morega, viza înființarea unei secții de rugby la nivelul municipiului Motru. Primarul Jianu spune că acest proiect nu a trecut de votul consilierilor locali.

Vizualizări: 1,862

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: