Municipalitatea introduce noi sensuri giratorii şi unice

Municipalitatea are la dispoziţie de acum încolo un studiu de trafic valabil pentru tot oraşul, preşedintele comisiei responsabile cu circulaţia rutieră din cadrul Consiliului Local Târgu Jiu, Traian Pătrăşcoiu, spunând că studiul respectiv presupune realizarea de noi sensuri giratorii şi sensuri unice în zona de nord.

Acesta afirmă că studiul de trafic va fi aplicat în zona de nord de abia în cursul anului viitor, după ce va fi finalizată modernizarea şoselei de centură. Pătrăşcoiu declară că, în schimb, problema unei parcări mari în zona centrală, care să preia din maşinile parcate aiurea acum, rămâne nerezolvată, după ce firma fostului senator Dumitru Huidu nu a reuşit să se apuce de lucrările promise în zona Pieţei Centrale.

„Avem acest studiu de trafic, este în posesia noastră, a fost şi plătit către cei care l-au realizat, ideea de bază a lui fiind aceea de a continua anul viitor cu partea de nord a municipiului, acolo urmând să fie realizate noi sensuri unice, sensuri giratorii şi alte restricţii care să fluidizeze circulaţia. Studiul propunea iniţial şi modificarea sensului unic pe strada Siretului, dar s-a renunţat la această idee şi maşinile pot merge în continuare ca şi până acum. Din păcate vom rămâne cu problema unei mari parcări la Piaţa Centrală nerezolvată şi asta pentru că nu ne-am ales cel mai bun partener. Sunt doi ani de când ar fi trebuit să se mişte ceva în problema asta şi eu cred că partenerul nostru nu are finanţarea necesară pentru că e destul de greu în vremurile de acum. Tot la piaţă rămâne de studiat pe viitor problema realizării unui pasaj subteran ori pentru pietoni ori pentru maşini, poate îl realizăm în parteneriat public-privat, vom vedea. Una peste alta, în baza acestui studiu am putut face aceste sensuri giratorii şi eu cred că am rezolvat multe din problemele oraşului şi sper ca şi şoferii să aibă aceiaşi părere, aceea că se circulă mult mai bine şi mai fluent”, menţionează Pătrăşcoiu.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: