Muzeul Transportului Public vrea troleibuzele din Târgu Jiu

Muzeul Transportului Public vrea troleibuzele și autobuzele vechi din Târgu Jiu. O astfel de solicitare a ajuns deja pe masa celor de la Transloc. Oficialii societății de transport în comun din orașul lui Brâncuși au anunțat că așteaptă avizul aleșilor locali pentru casarea mijloacelor pe care le-au scos din uz, iar acestea ar putea ajunge într-un muzeu.

Nici nu e de mirare. Se știe că, în Târgu Jiu, încă putem vedea celebrele troleibuze Rocar, ce au fost fabricate în jurul anului 1994 ori autobuze care asigurau transportul în comun și în perioada comunistă.

Parcul auto a început să se înnoiască. Au fost cumpărate troleibuze noi, iar reprezentanții Transloc anunță că vor renunța la mai multe mijloace de transport vechi. Unele ar putea ajunge chiar la muzeu. Solicitări sunt deja.

„Am avut o solicitare de la muzeu pentru cele vechi. Avem un material trimis către Consiliul Local pentru a ne permite casarea troleibuzelor și autobuzelor pe care le-am scos din uz și, probabil, va fi organizată o licitație și vor putea participa și cei care au înființat acest muzeu. Sunt două: unul la Iași și unul la București și am avut solicitări în acest sens”, a spus Mihai Paraschiv, directorul Transloc Târgu Jiu, într-o emisiune la Radio Târgu Jiu.            

Paraschiv a mai explicat că au venit, la Târgu Jiu, 11 din cele 20 de troleibuze contractate de municipalitate.

Vizualizări: 3,149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: