Navlea şi Popescu bat judeţul, iar Angheloiu Parisul

Liberalii din judeţ mai au mai puţin de o lună până când îşi vor alege noul preşedinte, iar candidaţii se pot considera deja aproape de ultima sută de metri în care pot convinge alegătorii să le dea votul. Cei trei aspiranţi la şefia filialei sunt zilele acestea în teritoriu, numai că, în timp ce Dian Popescu şi Ion Navlea bat judeţul în lung şi lat pentru a-şi spori numărul de votanţi, Radu Angheloiu îşi savurează zilele acestea concediul de odihnă pe care îl face prin Europa de Vest, surse din partid spunând că Parisul şi Bruxelles-ul ar fi destinaţiile alese pentru relaxare.

Radu Angheloiu nu a putut fi contactat ieri pentru a confirma dacă şi la Paris e la fel de cald ca pe la Târgu Jiu, însă surse din PNL Gorj susţin că el nu se află în judeţ pentru moment şi nici măcar în ţară, întrucât îşi petrece concediul în străinătate.

Angheloiu se relaxează la Paris

În consecinţă, cu vreo trei săptămâni înainte de alegerile din PNL Gorj, bătălia electorală internă din filială se duce între Dian Popescu şi Ion Navlea, deşi cei doi nu s-au întâlnit pe teren şi nici nu şi-au adus acuzaţii reciproce deosebite. Liderul de la organizaţia municipală s-a declarat ieri chiar mirat de faptul că Angheloiu vede Parisul zilele acestea, Dian Popescu fiind convins că, astfel, acesta şi-a săpat singur groapa înaintea alegerilor din 4 septembrie.

„Nu-mi dau seama pe ce se poate baza ca să fie atât de relaxat, atâta timp cât primarii PNL mă susţin pe mine în marea lor majoritate şi ei declară lucrul acesta şi public. Lista celor care mă susţin este mare, iar eu nu cred că Angheloiu are şanse de câştig, cu tot sprijinul pe care îl are de la PSD. Eu, de fapt, nu mă lupt cu candidatul Angheloiu, ci cu PSD-ul, iar primarii noştri ştiu lucrul acesta pentru că PSD este un pericol şi pentru actualii aleşi ai noştri, dar şi pentru viitorii candidaţi din 2012“, a spus Dian Popescu. Acesta a adăugat că Angheloiu poate fi considerat pesedist. „Cu Angheloiu preşedinte PSD şi-ar permite în Gorj să îşi pună nişte candidaţi care să nu aibă probleme din partea PNL, în timp ce, cu mine în fruntea filialei, candidaţii şi primarii din partid ştiu că ar avea o voce care s-ar lupta deschis cu PSD. Ei au încă pârghiile Consiliului Judeţean pentru că au preşedintele şi cei doi vicepreşedinţi, şi aici îl includ şi pe Angheloiu, care până acum nu a demonstrat în nici un fel că i-ar susţine pe primarii din partid. Primarii liberali ştiu lucrurile acestea şi, împreună cu viceprimarii şi ceilalţi consilieri ai noştri se coagulează în jurul meu”, spune Dian Popescu.

Sprijin de la Câmpeanu

Ultimul sprijin public pe care Dian Popescu l-a primit în cursa sa pentru şefia PNL Gorj a venit dinspre Adrian Câmpeanu, primarul de la Runcu, implicat în materializarea mai multor proiecte în comuna pe care o conduce şi care acum vine şi spune că îl preferă pe şeful de la organizaţia municipală. „Dian Popescu e tânăr ca şi mine şi ceilalţi colegi ai mei, are experienţă de la municipiu, este un om de afaceri cu potenţial financiar pentru că, trebuie s-o recunoaştem, politică fără bani nu se poate. Ne poate reprezenta interesele cel mai bine consider eu şi de aceea şi eu şi colegii mei am decis să-l susţinem”, spune Câmpeanu.

Moşoiu: Câştigător va fi cel pe care-l sprijin eu

Nu la fel de hotărât este edilul din Drăguţeşti, Vasile Moşoiu ezitând încă să anunţe pe mâna cui ar putea merge. El nu este deocamdată pe lista celor care îl susţin pe Dian Popescu pentru că între ei nu a avut loc decât o discuţie telefonică destul de formală. Primarul promitea la sfârşitul lui iulie că ia o decizie, dar acum declară că mai are nevoie de timp pentru aşa ceva. „Pe Dian Popescu îl aşteptăm săptămâna aceasta, iar cu ceilalţi doi candidaţi am discutat în perioada anterioară. Nu am luat o decizie, dar vă asigur că în ultima săptămână, înainte de alegeri, vă pot spune clar cu cine merg şi, vă daţi seama, cred că acela va fi şi câştigătorul. Oricum contează şi cum îşi vor face campania până atunci pentru că nu îmi doresc să dăm cu mocirlă noi între noi pentru că, până la urmă, luptăm ca să ridicăm partidul nu să-i ajutăm pe alţii să-l coboare”, afirmă Vasile Moşoiu.

Navlea e sigur de victorie

În toate aceste discuţii despre mulţii primari liberali care îl susţin pe Dian Popescu mai are loc şi Ion Navlea, cel care încă de la început a menţionat că este continuatorul „echipei Morega”. El afirmă că deja a bătut judeţul în lung şi în lat şi e sigur pe victoria sa dacă nu din primul tur, măcar după turul doi, deşi spune că nu şi-ar dori un tur doi pentru ca alegerile să nu se prelungească prea mult. „În campanie am fost inclusiv duminică noaptea. Toată ziua am fost în judeţ. Am fost la alegerile generale de la Bâlteni şi Padeş, iar apoi am mers la Bărbăteşti. Pot să spun că acum fac judeţul pentru a doua oară pentru că prima dată am fost pentru informare, iar acum merg pentru consolidare. Pot să anunţe unii cât vor că îi susţin primarii pentru că primarii sunt vreo 14, iar delegaţii la conferinţa judeţeană sunt peste 300 şi ei vor vota. Fiecare votează aşa cum crede de cuviinţă şi din 335 de delegaţi am convingerea că de la mulţi am votul pentru a câştiga chiar din primul tur. Ei sunt cei care contează, v-o spun eu.  Cu contracandidaţii nu am treabă şi pentru că eu sunt cel mai degajat, nu am interesele lor. Nu am nici un stres şi oamenii în teritoriu simt lucrul acesta. Mai mult mă interesează ce facem cu partidul, să nu-l dăm pe mâna PSD, dar nici a PDL”, spune Navlea, ultimele vorbe vizându-l pe Dian Popescu.

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: