Ne-a părăsit și ultimul mare nostalgic comunist al Gorjului. A murit Căpriță!

Vești triste la sfârșitul săptămânii pentru toți cei care l-au cunoscut pe Gheorghe Căpriță, cel care se prezenta întotdeauna ca gorjeanul dornic să reînființeze pe aceste meleaguri Partidul Comunist Român. Nu a fost singurul după 1989 cu astfel de idei, dar a fost cel care a militat cel mai adesea pentru ele, mai ales la începutul anilor 2000, când a ieșit în evidență și prin participarea sa la o serie de emisiuni tv la un post local. Sâmbătă după-amiază, trupul său neînsuflețit a fost descoperit în apartamentul din Rovinari în care bărbatul de 57 de ani locuia singur.

Cu câteva zile în urmă, Căpriţă fusese criticat pe Facebook de o vecină de-a sa, care prezenta o fotografie cu haine pe care acesta le-ar fi pus la uscat pe o sârmă din centrul orașului. Aceasta a fost ultima veste venită dinspre „tovarășul” Căpriță, fiul său fiind cel care a făcut sâmbătă macabra descoperire. Decesul s-a produs totuși de mai mult timp pentru că aspectul cadavrului i-a condus pe polițiștii veniți la apartamentul lui Căpriță spre o astfel de concluzie. Trupul neînsuflețit a fost transportat însă la Serviciul de Medicină Legală Gorj pentru a fi efectuată necropsia și a se stabili cauzele exacte ale decesului.

Gheorghe Căpriță s-a făcut remarcat în special prin discursurile pe care le rostea de fiecare dată la sfârșitul lunii ianuarie în cimitirul Ghencea Militar, la mormântul lui Nicolae Ceaușescu. Gorjeanul îl omagia de fiecare dată pe fostul dictator cu ocazia zilei de naștere a acestuia, iar acum aștepta cu mare speranță aniversarea de anul viitor. Dacă ar fi fost în viață, Ceaușescu ar fi împlinit în ianuarie 100 de ani. Acum numărul celor care vor trece pe la mormântul fostului lider comunist va fi mai mic cel puțin cu unu, dar cei care vor aprinde lumânări la căpătâiul lui Ceaușescu se vor gândi probabil o clipă și la fostul lor camarad de la Gorj, mort și el fără lumânare în apartamentul din Rovinari în care și-a găsit sfârșitul.

Vizualizări: 15,956

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: