Nebunul şi ipocriţii

Marin Condescu zice că e nebun. Că numai astfel îşi explică faptul că periodic împrumută zeci sau sute de mii de euro de la bancă, pentru a împrumuta la rândul lui Pandurii. Să luăm situaţia de astăzi. Echipa nu ar fi avut bani să meargă în deplasarea de la Fiorentina, dacă nebunul nu făcea un împrumut. Sigur că îşi va recupera banii, ca de fiecare dată, dar totuşi, câţi ar fi riscat să facă un împrumut pentru club, când zilnic i se comunică pe diferite canale că va fi demis? Mai ales că, din tot clubul, Condescu pare singurul convins că va rămâne. În rest, aproape toţi s-au dat cu viitorii şefi.

Lângă Pandurii sunt însă şi mulţi ipocriţi, care spun: nouă ne pasă, suntem alături de echipă, facem, dregem. Primul ar fi Florin Cârciumaru, care prin jocul dublu pe care îl face, încurajează comportamentul celor de la CE Oltenia, care, pentru a-l învinge pe Condescu, sacrifică interesele echipei. Cârciumaru, ca fost şi viitor membru AGA, ar trebui să fie interesat ca echipa să meargă, mai ales că este văzut de microbişti ca omul care a contribuit la toate performanţele echipei. Al doilea ipocrit este Ion Călinoiu, care vrea să ajute şi el echipa, dar nu cu bani, că e sărăcie mare la Consiliul Judeţean, ci cu probitatea sa morală, care ne-ar da tuturor garanţia că banii sunt păpaţi de cine trebuie. Şi nu mă refer neapărat la farmacia fiului său. Al treilea ipocrit este Ciurel, care spune că are un milion de euro pentru Pandurii, dar nu-i virează pentru că nu are preşedintele executiv Pârvulescu drept de semnătură. Când a aflat că Eugen Pârvulescu are drept de semnătură, Ciurel a spus de fapt ce-l macină: nu dă banii pentru are Condescu drept de semnătură.

Clubul Pandurii este verificat de toate organele statului de câţiva ani încoace, iar de câteva luni controalele sunt zilnice. Să tot spui că se fură în condiţiile în care poliţia, DNA-ul, Finanţele etc. nu au găsit nimic, e dovadă de soneală. E chiar atât de greu să îţi faci datoria faţă de echipa pe care spui că o iubeşti, că o susţii, măcar până se termină această frumoasă poveste europeană şi să îţi reglezi apoi conturile cu Condescu? Echipa are nevoie astăzi de finanţare, pentru că banii pentru punctele europene intră mai târziu. Chiar trebuie să fii nebun să faci ce trebuie? Chiar nu vă este jenă să ieşiţi în presă să spuneţi că vă pasă de Pandurii, că felicitaţi echipa, jucătorii, pentru rezultate, când ştiţi că tot ce faceţi este să o sabotaţi?

Din păcate pentru Condescu, şi oamenii cu care a lucrat la club se lasă prostiţi de promisiunile lui Călinoiu, Ciurel, Prunariu şi alţii. Ca şi cum nu de la ei au plecat toate probleme, tot ei se dau salvatori. Cu o singură condiţie, să plece Condescu. Bine măcar că jucătorii şi antrenorul nu s-au lăsat prinşi în acest joc şi îşi fac treaba, deşi probabil unii s-ar gândi şi la acest tip de sabotaj.

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: