Nici noi nu aveam nevoie de Tudor Barbu

Aroganţă, şmecherie şi manipulare. Cam asta a fost oferta noului PNL Gorj, reprezentat la nivel de vârf de Tudor Barbu şi Dan Vîlceanu, o combinaţie mai rea decât Dian Popescu – Dan Vîlceanu. Mai rea pentru PNL, pentru Gorjul lipsit de opoziţie. Pentru presă e totuna.

Barbu a venit la Gorj cu un calcul clar, acela de a obţine un nou mandat de senator în 2016. Fiind copreşedinte, se va pune primul pe listă şi, cum partidul stă bine în sondaje, se crede deja câştigător. Îndrăznesc să spun că este un pariu greşit şi finalul anului 2016 îmi va da dreptate. Tudor Barbu îşi permite luxul de a spune că va ajunge în Gorj o dată pe lună, deşi până acum a venit chiar şi mai rar, de două-trei ori pe ani. Îşi permite şi luxul de a schimba din funcţii lideri pe care nu îi cunoaşte, ca şi cum ar fi vina lor că senatorul României nu are timp de partidul pe care îl conduce. Barbu şi-a permis ieri, după conferinţa de presă, să spună inclusiv faptul că el nu are nevoie de presa din Gorj, fiind o voce ascultată de presa de la Bucureşti. Ce coincidenţă, nici noi nu aveam nevoie de Tudor Barbu la Gorj, dar dacă tot îl avem, nu ne rămâne decât să profităm din plin. Barbu şi-a permis chiar să îi persifleze pe primarii liberali, cărora le-a transmis că ei au nevoie de el şi nu invers.

Din păcate, celălalt copreşedinte al PNL Gorj, Dan Vîlceanu, a ales să îi facă jocul. Crede probabil că va conduce singur filiala, câtă vreme Barbu va sta mai mult pe la Bucureşti. Se înşeală. Tudor Barbu îl foloseşte ca poartă de intrare în partid, pentru că vechii liberali gorjeni îl privesc cu reţinere. Îi promite marea cu sarea, că împreună vor executa pentru oricine le iese din cuvânt. Aiurea! La prima decizie pe care Dan Vîlceanu o va lua împotriva dorinţei lui Barbu, va cunoaşte şi cealaltă faţă a acestuia. De fapt o cunoaşte deja, că nu e de ieri în politică, dar probabil că va regreta afirmaţia că Barbu este omul lui de încredere în PNL Gorj. Cum să spui asta, când alţii sunt oamenii care ţi-au fost alături în ultimele campanii electorale? Cum să spui că până acum te simţeai cam singur în opoziţie? Oare ce vor înţelege din asta colegii lui de partid?

Tudor Barbu şi-a bazat cariera din televiziune şi din politică pe manipulare. În primă fază, încearcă să se pună bine cu cât mai mulţi penelişti, din tabere diferite, spunându-i fiecăruia ce vrea să audă. Nu cred că va avea mare succes, pentru că manipularea lui e grosieră, pentru proşti, cum îi place lui să spună. Iar primarii şi consilierii liberali nu sunt proşti deloc. Unii sunt doar interesaţi. La fel şi Dan Vîlceanu.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: