Niciun ofertant pentru hrana asistaţilor de la DGASPC Gorj

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj a susţinut ieri o licitaţie pentru achiziţionarea mâncării preparate pentru beneficiarii sistemului, însă niciun ofertant nu s-a arătat interesat.

Conducerea instituţiei a precizat că în aceste condiţii nu există altă variantă decât cea a prelungirii actualului contract de catering. „Din nefericire nu a depus nimeni nicio ofertă. Nu ne rămâne decât să identificăm de la Registrul Comerţului toate firmele din Gorj care au ca activitate prepararea hranei şi să le invităm la sediul DGASPC să purtăm discuţii. Nu cunosc motivul pentru care nu s-a înscris nimeni, dar nu este o situaţie tocmai bună. În cazul în care nicio altă firmă nu se arată interesată, atunci nu ne rămâne decât să încheiem un act adiţional la actualul contract şi să prelungim până la reluarea procedurii”, a declarat Dumitru Cotruna, directorul DGASPC Gorj.

O altă soluţie identificată de conducerea unităţii este aceea a reluării procedurii de preparare a hranei direct în centrele direcţiei. Cotruna a precizat că direcţia dispune de personal calificat în acest sens însă speră să nu se ajungă la asemenea situaţii. „Nu cred că va veni vreo firmă din alt judeţ să aducă mâncare gătită la noi, tot firmele din Târgu Jiu trebuie să participe. Ar mai exista soluţia preparării hranei direct în centrele noastre, cum a fost până în 2012, personal avem însă să sperăm că nu vom ajunge aici”, a adăugat Dumitru Cotruna, directorul DGASPC Gorj.

Instituţia achiziţionează peste 40.000 de porţii de mâncare preparată, iar contractul este temporar, pe o perioadă de trei luni.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: