Cotojman (PNL): Ciocea nu va reuși să strângă voturi suficiente

Primarul liberal de la Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman, adversar cunoscut al primarului din Bustuchin, Ion Ciocea, crede că acesta nu va fi susţinut de primari în candidatura lui independentă pentru Senat. Cotojman a candidat şi el în 2014 la alegerile parțiale pentru un post de Senator pe Colegiul 2 și a obținut 12.65%, clasându-se pe locul al treilea. Acum este curios să afle dacă Ciocea va lua mai multe voturi decât a luat el.

Reporter: Primarul de la Bustuchin candidează ca independent pentru un post de senator. Cum priviți această candidatură?
Liviu Cotojman: E o candidatură ca oricare alta. Nu cred că va reuși să strângă voturi suficiente astfel încât să poată să ajungă parlamentar, mai exact senator în Parlamentul României. Urmăresc cu interes această competiție având în vedere că domnul Ciocea și-a depus candidatura și vreau să văd la sfârșitul competiției dacă reușește să obțină mai multe voturi de câte am obținut eu atunci când am candidat la alegerile parțiale, tot pentru un post de Senat, bineînțeles pe Colegiu, doar pe jumătate din județ. Să vedem electoratul ce apreciază, în condițiile în care candidatura mea a fost una greoaie. Spun lucrul acesta pentru că nu eram decât doi primari pe colegiul respectiv, eu și cu primarul de la Licurici. Partidul pe care îl reprezentam era în cădere liberă și cu toate acestea am obținut peste partid.

Rep.: Credeţi că va fi sprijinit de primarii social-democraţi?
L.C.: Domnul Ciocea are acum și sprijinul primarilor PSD. O parte din sprijinul primarilor PSD. Rămâne de văzut cum vor reacționa aceștia cu toate că de la zi la zi se aude și se simte că e abandonat. Primarii vor trage pentru partid, pentru că altfel riscă sancțiuni și nu numai. Sunt curios să-i vedem valoarea, și eu aștept cu nerăbdare să văd ce valoare are domnul Ciocea în această competiție.

Rep.: Cu ce credeți că se va prezenta în fața electoratului?
L.C.: Lăudându-se poate doar cu investițiile de la nivel de localitate, dar și alea primite gratis, pentru că știm foarte bine când se făceau rectificări veneau 1,1 milioane la județ, 100 mii se duceau la Bustuchin.

Vizualizări: 2,766

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: