Nikolic: „Nu e bine să fie 4-5 americani la o singură echipă”

Antrenorul echipei de baschet Energia Pandurii, Slobodan Nikolic, a jucat baschet până în 1995 când a început munca de antrenorat. Acesta  a debutat în 1995 pe banca celor de la BC Radniki Kragujevac, echipă cu care a promovat din Liga II în Liga I. În perioada 1996 – 2000 a antrenat fosta sa echipa la care a evoluat OKK Beograd, pe care de asemenea a promovat-o în prima ligă.

Din anul 2000 a antrenat în Cehia, pe BK Opava, formaţie cu care a câştigat de două ori campionatul şi de două ori Cupa Cehiei până în anul 2003. În CV-ul noului tehnician al Energiei Rovinari mai apar în ultimii şase ani echipe precum PBC Lukoil Akademik Sofia  cu care a câştigat campionatul din Bulgaria, BC Spartak Vladivostoc din Rusia, BC Borak Banja  Luka din Bosnia Herţegovina şi BK Synthesia Pardubice din Cehia. Din data de 25 iulie Nikolic va prelua echipa de baschet din Târgu Jiu urmând să antreneze pentru prima dată în România.

Reporter: Cunoşteaţi ceva despre Energia înainte de a prelua echipa?

Slobodan Nikolic: Da. Am aflat cum s-a comportat echipa în sezonul trecut şi ştiu că Energia a avut anul trecut în lot cinci jucători americani. Nu mi se pare un lucru foarte bun să fie prea mulţi jucători americani în echipă dar nici de altă naţionalitate. Am de gând să aduc cel puţin un jucător sârb dacă va fi nevoie dar nu voi exagera să aduc trei sau patru jucători sârbi.

Rep.: Credeţi că veţi avea probleme în a antrena jucătorii americani?

S.N.: Nu. Nu voi avea nici o problemă în a lucra cu jucătorii americani, dar consider că într-o echipă este bine să fie jucători din mai multe ţări, de exemplu doi americani, un sârb un croat sau alte naţionalităţi însă nu mai mulţi. Asta ajută mult mai bine la comunicarea cu jucătorii şi la înţelegerea şi planificarea unui joc tactic bun. Am antrenat atât în Rusia, la Lukoil, în Bulgaria cât şi în Cehia şi în alte ţări unde am lucrat cu jucători de foarte multe naţionalităţi şi spun din experienţă că este mai bine să fie un mix de jucători de diferite naţionalităţi şi nu e bine să fie 4-5 sau mai mulţi americani la o singură echipă.

Rep.: Aţi reuşit să-i cunoaşteţi pe jucătorii aflaţi deja în lot?

S.N.: Până acum nu am urmărit Energia Rovinari la meciuri dar am urmărit câteva filmuleţe şi DVD-uri. O să intru în posesia mai multor astfel de materiale video cu jocul echipei din sezonul trecut pentru a vedea care sunt jucătorii şi unde trebuie să mai completăm lotul.

Rep.: Ce obiectiv aveţi pentru noul sezon cu Energia Rovinari?

S.N.: Ştiu că anul trecut Energia a terminat sezonul pe locul zece dar cu siguranţă ca şi obiectiv pentru anul acesta va fi clasare în primele opt echipe. Dar încercăm şi un loc şase, poate chiar mai mult, dar asta depinde şi de ce jucători vom mai aduce şi cum va merge jocul echipei.

Rep.: Ce credeţi că va trebui schimbat în jocul echipei, care va fi strategia dumneavoastră?

S.N.: Consider că o parte importantă la un joc de baschet este apărarea şi o să mă concentrez destul de mult pe partea de apărare.

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: