„Nimeni nu e bătut în cuie”

Dan Ilie Morega crede că actualul prefect al judeţului ar trebui să se aştepte să fie primul schimbat din funcţie în cazul în care PNL nu intră la Guvernare. Liderul filialei are un mesaj asemănător şi pentru ceilalţi colegi ai săi de partid pe care îi aşteaptă vremuri grele dacă liberalii nu intră la guvernare şi, la cum stau lucrurile, e clar că nu vor intra.

Deşi relaţiile lui Morega cu Victor Banţa nu au fost dintre cele mai bune în ultimele luni, liderul PNL Gorj găseşte firesc faptul ca prefectul să facă pasul înapoi atunci când vine vorba de a reprezenta interesele viitorului Guvern în teritoriu. „Să nu se aştepte reprezentantul Guvernului să fie acelaşi la nivel de judeţ. El trebuie să oglindească noul Guvern şi, ca atare, şi forţele politice care îl compun”, spune Morega pentru ca actualul prefect să înţeleagă cam cum vor sta lucrurile după sărbătorile de iarnă. Cu un an în urmă Banţa era considerat drept „copilul de suflet” al şefului PNL Gorj, promovarea lui bruscă în fruntea Prefecturii fiind pusă pe seama relaţiilor dintre cei doi, mai ales că în noiembrie 2007 actualul prefect candidase din partea liberalilor pe listele cu europarlamentarii partidului. Relaţiile dintre cei doi s-au stricat pentru că guvernarea erodează, altfel fiind greu de imaginat că Morega nu şi-ar fi apărat omul atunci când se va pune problema înlocuirii sale din funcţie.

Liderul PNL Gorj crede că şi alţi colegi ai săi de partid vor fi nevoiţi în săptămânile care urmează să facă pasul înapoi odată cu instalarea noului Guvern. Acesta spune că toţi cei care sunt funcţionari publici trebuie să rămână în posturi dacă au ocupat locurile prin concurs. Morega aminteşte şi de faptul că partidul său a menţinut în funcţie mai mulţi directori proveniţi din PDL, deşi este de notorietate insistenţa cu care liberalii au încercat să schimbe echipa de la Inspectoratul Şcolar, lucru pe care l-au şi reuşit la final de mandat.

Deocamdată Morega nu a vorbit şi despre şefii din minerit şi energie pe care el şi partidul său i-a instalat cu peste un an şi jumătate în urmă şi care au fost extrem de contestaţi în această perioadă.  „Nimeni nu e bătut în cuie. E regretabil totuşi că în urma unora nu va rămâne nimic, iar unii care au avut şi ei mandate de câteva luni au reuşit să aibă mai multe rezultate decât ceilalţi”, a precizat Morega, care, în 1996 a fost şi el prefect pentru o jumătate de an, acesta menţionând ulterior că a avut o seamă de rezultate ale muncii sale din acea perioadă.

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: