Noi audieri în cazul pruncului ucis la Spitalul Cărbuneşti

Procurorii vor face astăzi noi audieri în cadrul pruncuciderii de la Spitalul Târgu Cărbuneşti, de acum câteva luni. Mai multe asistente medicale au dat şi ieri explicaţii la poliţie. Surse din anchetă susţin că există probe că micuţul a fost născut în spital şi aruncat apoi în curte, într-o plasă, unde a fost mâncat de câini.

Cazul nou născutului de la Târgu-Cărbunești, care a fost aruncat imediat după naștere în curtea unității spitalicești și a murit devorat de câini, este din nou în atenția anchetatorilor. După ce au fost audiate mai multe angajate ale spitalului și au fost prelevate probe pentru stabilirea ADN-ului, dar și pentru a se ști exact dacă nașterea s-a produs în spital, se pare că au apărut noutăți în acest dosar. Anchetatorii așteptau rezultatele acestor analize de la Institutul de Medicină „Mina Minovici” pentru a putea continua cercetările, deși în acest timp s-a format un grup de suspecte și s-au făcut demersuri pentru identificarea mamei bebelușului. Ieri anchetatorii au fost din nou la Spitalul din Târgu-Cărbunești. Trei asistente au fost chemate la declarații la postul de poliție în calitate de martor și astăzi sunt așteptate la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj pentru noi audieri.

Bebelușul a fost găsit într-o pungă de plastic de către două infirmiere din secția de Chirurgie a Spitalului din Târgu-Cărbunești, sub geamul de la baie, în timp ce făceau curățenie. Atunci a fost găsită și placenta, iar anchetatorii au prelevat probe pentru stabilirea ADN-ului. Cei de la Medicină Legală au stabilit că bebelușul s-a născut viu, dar a decedat devorat de câini.  Anchetatorii au deschis un dosar penal și au fost audiate mai multe angajate ale spitalului care au făcut parte din cercul de suspecte.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: