Noi cursuri de calificare prin AJOFM Gorj

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj pregăteşte noi cursuri de calificare pentru şomeri în luna noiembrie. Oferta este destul de slabă însă binevenită pentru cei care vor să obţină o nouă calificare chiar înainte de sărbători. Cursurile sunt gratuite pentru şomerii indemnizaţi cât şi pentru cei neindemnizaţi.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj scoate la bătaie pentru luna noiembrie doar trei cursuri de calificare. Printre acestea se numără un curs operator introducere, prelucrare, validare date, un curs cofetar-patiser şi un curs zidar, pietrar, tencuitor <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />la Penitenciarul Târgu Jiu. „Toate cursurile se desfăşoară în Târgu Jiu pentru că noi deja în alte luni am cam ocupat toată aria judeţului cu aceste cursuri de calificare. Este posibil să mai fie un curs de lucrător în comerţ însă nu ştim exact, poate îl lăsăm pentru luna decembrie”, a declarat Raul Chiriac, şef birou formare profesională.

Şomerii care beneficiază de indemnizaţie cât şi cei care nu beneficiază au gratuite la aceste cursuri dar se pot înscrie şi persoanele care au un loc de muncă însă contracost. „Un curs are o singură grupă din care fac parte maxim 28 de cursanţi. Prioritate au şomerii însă în cazul în care rămân locuri neocupate până la 28, acestea se pot completa cu persoane care au un loc de muncă şi care vor plăti cursul”, a declarat Raul Chiriac.

Pentru a urma un astfel de curs, un angajat trebuie să plătească în jur de 600 de lei, plătibili în patru rate. „De exemplu, pentru un curs de cofetar-patiser un om care are loc de muncă plăteşte 600-700 de lei. Are ocazia să-i plătească în patru rate, pe toată perioada cursului”, a declarat Raul Chiriac. Cursurile de calificare sunt o nouă şansă în găsirea unui loc de muncă, mulţi dintre cursanţi fiind încadraţi în firmele în care îşi fac practica.

Vizualizări: 497

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: