Noii parlamentari nu s-au înghesuit să îşi ia mandatele

Jumătate dintre parlamentarii aleşi pe 30 noiembrie la nivelul judeţului Gorj au lipsit vineri la festivitatea organizată de Biroul Electoral Judeţean pentru înmânarea certificatelor de validare a mandatelor acestora. Patru dintre cei opt aleşi au fost absenţi la începutul ceremoniei, doi dintre aceştia venind ulterior, doi nemaiajungând până la încheierea festivităţilor.

Deputaţii PSD Victor Ponta şi Mugurel Surupăceanu au fost cei care nu s-au prezentat la BEJ Gorj pentru a-şi ridica documentele cu care pot demonstra că au fost aleşi pe 30 noiembrie. Democrat-liberalul Constantin Severus Militaru a motivat întârzierea de circa un sfert de oră prin faptul că drumul de la Motru spre Târgu Jiu era acoperit de o ceaţă densă. Ceaţa a fost invocată şi de liberalul Dan Ilie Morega, care a ajuns la sediul BEJ Gorj după ce ceilalţi parlamentari aleşi plecaseră deja, singurul cu care s-a mai întâlnit acesta fiind senatorul PSD Toni Greblă. Cei doi au fost în conflict în ultimii ani, dar în sediul BEJ Gorj au dat mâna şi s-au salutat, ambii fiind foşti prefecţi ai judeţului. Greblă a fost ironic şi nu a ratat ocazia de a comenta că viitorul său coleg de Parlament a venit singur la BEJ, pentru că a ajuns să fie „omul partid”, asta după ce social-democraţii veniseră mai mulţi ca să asiste la eveniment, deşi jumătate din parlamentarii lor erau ocupaţi cu alte treburi în acele momente.

Ceilalţi parlamentari de Gorj care au mandatele validate sunt deputaţii Vasile Popeangă, de la PSD, Cosmin Popescu, de la PDL şi senatorul democrat liberal Ion Ruşeţ. Cu toţii vor depune jurământul în prima şedinţă festivă de constituire a noului Parlament. Cu excepţia lui Ponta, toţi sunt debutanţi, Popeangă fiind de părere că acum a mai venit şi vremea lui, după patru mandate trăite doar ca şi consilier judeţean. Popescu, Militaru şi Ruşeţ, în schimb, spun că printre primele lucruri pe care vor să le facă după depunerea jurământului este să voteze contra ordonanţei prin care complexurile energetice au fost trecute cu doi ani în urmă în subordinea Autorităţii de Valorificare a Activelor Statului. Ordonanţa 101 din 2006 a fost ţinută în tot acest timp la sertar de Bogdan Olteanu, fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor nefiind acum reales, deşi consecinţele gesturilor sale au influenţat enorm de mult economia Gorjului.

Vizualizări: 79

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: