Notată cu 3 la interviu, pentru angajarea „pilei”

Nota 9 la scris, 3 la interviu! Sunt notele luate de o tânără din Târgu Jiu, care a avut naivitatea să creadă că participă la un concurs corect, pentru ocuparea unui post de educatoare la Direcţia Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj.

Au fost 13 pe loc, dar câştigătoare a fost nora directoarei economice, absolventă a Liceului Agricol. Semne de întrebare au apărut înainte de concurs, când un tatăl unei candidate a sesizat redacţia Pandurul. Directorul DGASPC Gorj, Dumitru Cotruna, a dat atunci asigurări că totul va fi corect. „Concursul s-a organizat ca la carte. Subiectele s-au făcute pe loc, din legile trase la sorți de candidați. Eu am avut grijă personal ca totul să fie în regulă. Examenul va fi câștigat de persoana care merită și care este pregătită. Vreau să vă spun că nora doamnei directoare a obținut o notă de șapte, dar avem o candidată cu nota peste nouă. Lucrurile sunt cât se poate de serioase. După interviu se va ști cine câștigă concursul”, spunea Cotruna înainte de afişarea rezultatelor.

Nora, Loredana Sandu, a primit 7 la scris, dar a proba orală a făcut diferenţa. Asta în timp ce fata care a luat peste 9 la scris, a primit 3 la interviu. Tatăl unei candidate şi-a exprimat revolta. „Este strigător la cer ca în anul 2014, în Târgu-Jiu, să nu mai poți participa la un concurs oricât de bine ai fi pregătit pentru că ești umilit cei care au pile, dar cunoștințe reduse. Ar trebuie să se sesizeze organele penale, că nu e posibil așa ceva. Doamna director și-a aranjat nora, chiar dacă era în concediu. Nu e posibil ca o persoană care ia peste nota 9 la scris, la interviu să ia nota trei. Mai mult decât atât, nora nici nu are studii de specialitate și nici nu a lucrat niciodată în educație. Rușine să le fie”.

Vizualizări: 1,104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: