Nou-născuţii nevaccinaţi, chemaţi la medicii de familie

Toţi copiii care au fost născuţi în perioada februarie-iunie, anul acesta şi nu au beneficiat de vaccin în maternitate trebuie să fie aduşi de părinţi la medicii de familie pentru a-şi primi vaccinul. În Gorj vor fi amenajate chiar şi centre de vaccinare în acest scop.

Campania de vaccinare va începe de luni realizându-se în cabinetele medicilor de familie sau în centrele create în acest sens. Toate spitalele din judeţ vor beneficia de astfel de centre cu excepţia spitalului „Tudor Vladimirescu” din Dobriţa. „Începând cu data de 5.07.2010 se va demara campania de vaccinare şi de recuperare la vaccinare a tuturor copiilor care au fost născuţi în perioada februarie –iunie 2010 şi nu au fost vaccinaţi în maternitate cât şi vaccinarea de rutină a nou-născuţilor, conform calendarului”, a declarat Elena Piţian, purtătoarea de cuvânt a Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Vaccinul este produs de Bulgaria şi achiziţionat în baza contractului dintre Ministerul Sănătăţii şi UNICEF. „Preparatul este un vaccin viu atenuat, liofilizat şi se administrează intradermic. La nivel judeţean se organizează centre speciale de vaccinare, în cadrul spitalelor, fără spitalul „Tudor Vladimirescu” din Dobriţa. Vaccinarea se va realiza prin cabinetele medicilor de familie şi prin aceste centre de vaccinare”, a declarat Elena Piţian.

Direcţia de Sănătate Publică Gorj roagă părinţii şi-ai aducă copiii la medicii de familie pentru a le fi administrat vaccinul începând de luni. 

Vizualizări: 93

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: