Nouă parcuri auto din Gorj, verificate de poliţişti

La data de 11 ianuarie 2010, echipe de control din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, formate din poliţişti ai serviciilor investigaţii criminale, investigare a fraudelor, criminalişti,  împreună cu poliţişti ai Poliţiei Municipiului Tg-Jiu, poliţiilor orăşeneşti Bumbeşti-Jiu şi Tg-Cărbuneşti, în colaborare cu inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, au acţionat pentru verificarea legalităţii activităţilor întreprinse de societăţile comerciale ce au ca obiect de activitate comerţul cu autovehicule second-hand, reparaţii sau dezmembrări de auto.

Pe parcursul acţiunilor au fost verificate un număr de 9 parcuri auto din municipiul Tg. Jiu şi oraşele Bumbeşti-Jiu şi Tg-Cărbuneşti, precum şi în localităţile rurale limitrofe.

Poliţiştii de investigaţii criminale au verificat provenienţa autovehiculelor sau a pieselor provenite din dezmembrare. Au fost depistate caroseriile a 2 autoturisme care figurau semnalate ca fiind sustrase din Italia, respectiv din Franţa.

Poliţiştii de investigare a fraudelor au identificat la o societate comercială documente extracontabile, în cauză fiind întocmite acte premergătoare sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală, faptă prevăzută de art. 9 lit. b din Legea 241/2005, întrucât există indicii că administratorii nu au înregistrat în evidenţele financiar-contabile veniturile realizate din activităţile de reparaţii auto.

De asemenea, pe parcursul legitimării persoanelor care îşi desfăşurau activitatea în aceste parcuri auto, inspectorii I.T.M. au constatat că 10 persoane lucrau fără forme legale.

Aceste acţiuni vor continua şi în perioada următoare.

Vizualizări: 83

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: