Nouă persoane au murit în accidente de muncă

Nouă persoane au murit şi alte câteva au rămas invalide pe viaţă în urma unor accidente de muncă. Toate acestea sunt scrise în bilanţul realizat de Inspectoratul Teritorial de Muncă în anul 2008 care este destul de sumbru. Raportul este dovada vie că angajatorii nu dau prea mulţi bani pe siguranţa angajaţilor dar nici aceştia din urmă nu respectă normele protecţiei muncii.

În anul care a trecut au avut loc un număr de 110 de accidente de muncă, nouă dintre acestea terminându-se în mod tragic. În 2008, potrivit raportului, inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj (ITM), au controlat 1.352 unităţi. Peste 500 dintre acestea au primit sancţiuni cu amenzi în valoare totală de 984.750 mii lei.

Potrivit Simonei Dumitraşcu, inspector şef adjunct la ITM, nu întotdeauna vinovaţi de nenorociri sunt angajatorii. Potrivit verificărilor, în cele mai multe cazuri de accidente de muncă, vinovaţii sunt...victimele. De asemenea, s-a constatat că angajaţii nu ţin cont de normele de protecţie a muncii. Dumitraşcu a mai spus că printre cele mai întâlnite nereguli printre societăţile din Gorj sunt neinstruirea lucrătorilor, nerealizarea unui plan de prevenire şi protecţie, dar şi nerespectarea instrucţiunilor de lucru.

Vizualizări: 88

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: