Noul CCM din minerit, semnat în 20 de zile

Marin Golea, preşedintele Sindicatului Minerul Rovinari, a declarat ieri că noul contract colectiv de muncă  unic pe companie ar putea fi semnat în 20 de zile. Negocierile au fost întrerupte pentru moment, pentru ca administraţia să propună proiectul de buget pe anul viitor. Noul contract va trebui să armonizeze prevederile din cele patru CCM valabile în prezent, astfel că va fi cea mai dificilă negociere de până acum.

Rep.: Cum decurg negocierile pentru noul Contract Colectiv de Muncă al angajaţilor CE Oltenia?

M.Golea: Negocierile au început. Am avut ieri o întâlnire în comisia de negociere. Am demarat partea scrisă, după primele două capitole, s-a oprit deoarece administraţia va avea timp de două zile un program aglomerat pentru creionarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru 2013.

Rep.: Este condiţionată negocierea de acest buget?

M.Golea: Bugetul de venituri şi cheltuieli este necesar pentru ca atunci când vom ajunge la partea de salarizare să ştim în ce parametri ne vom încadra cu solicitările.

Rep.: Când estimaţi că vor fi finalizate negocerile?

M.Golea: De luni, dacă până atunci va fi creionat bugetul, vom relua negocierile aşa în forţă şi sperăm că în 20 de zile le vom finaliza şi vom semna contractul.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: