Ultimele teste pentru trenul electric de pe ruta Motru-Craiova

Trenul electric ce va intra în serviciul de călători pe ruta Motru-Craiova este testat pe şine. Camelia Khraibani, deputatul de Gorj care a făcut demersuri ca un tren privat să ajungă în gara Motru, spune că verificările vor fi finalizate până la sfârşitul lunii în curs, urmând ca la începutul lunii februarie acesta să devină funcţional. Au fost deja negociate patru curse pe zi până la Craiova, existând discuţii să fie introdusă o cursă şi până la Bucureşti.

Trenul electric Hyperion, realizat de Uzina Softronic Craiova, va circula cu viteza maximă de 160 de km/oră şi poate transporta până la 180 de călători. Trenul este vopsit multicolor şi dispune de scaune confortabile şi toalete moderne. Mecanicul de locomotivă nu va mai avea nevoie de oglinzi, imaginile fiind transmise prin intermediul a două camere video. Trenul electric a costat aproximativ 5 milioane de euro şi este primul produs în România de o firmă privată.

interior_trenPotrivit Cameliei Khraibani, în momentul de faţă se fac ultimele verificări tehnice. „În data de 23 decembrie a venit de la Ministerul Transporturilor ordinul de punere în funcţiune. Din acel moment, firma respectivă are la dispoziţie 20 de zile pentru a face verificările tehnice pe macaz. Nu sunt probleme cu linia electrică şi se estimează că spre sfârşitul lunii trenul va putea fi pus în funcţiune. Cel mai târziu, începând cu luna februarie motrenii vor avea posibilitatea de a se deplasa la Craiova cu trenul. Au fost negociate patru curse pe ruta Motru-Craiova, dar există discuţii să fie introdusă o cursă de la Motru până în capitală. Este posibil ca trenurile spre Bucureşti să circule sâmbăta şi duminica”, a declarat Camelia Khraibani. Aceasta a mai precizat că s-a întârziat puţin cu intrarea în serviciul de călători a trenului privat din cauza unor avize. „Iniţial, toate aprobările ce vizau introducerea trenului erau până la Motru Est, la Însurăţei. A trebuit să reluăm demersurile pentru ca trenul să poată ajunge în Gara Motru, între Motru Est şi Gara Motru fiind o distanţă destul de mare care îngreuna deplasarea oamenilor”, a menţionat Camelia Khraibani.

BILETE

Camelia Khraibani spune că preţul unei călătorii cu trenul de la Motru la Craiova va fi unul accesibil. „Preţul biletelor de călătorie va fi stabilit după finalizarea efectuării tuturor testelor. Intenţia este ca biletul unei călătorii cu trenul să fie mai ieftin decât o călătorie cu microbuzul”, a declarat Camelia Khraibani. Pentru o călătorie de la Craiova la Motru, cu microbuzul sau alt  mijloc de transport motrenii plătesc între 20-25 de lei/persoană.

Vizualizări: 301

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: