Nu DNA e al lui Băsescu, cel mult Băsescu e al DNA

Vă mai amintiți când spuneam că propaganda roșie de pe Antene și RTV a pierdut toate bătăliile importante pentru oamenii lor, ba chiar că, în absența valului lor de manipulare, preferații lor ar fi avut șanse mai mari de câștig? E cam aceeași poveste cu cea a campaniei mizerabile a PSD-ului (cea cu samsarul de copii necreștin etc.): ambele se bazează pe niște minciuni atât de grosolane și de odioase încât majoritatea publicului, chiar pe alocuri publicul lor țintă, se simte desconsiderat și jignit de faptul că se crede despre ei că ar putea înghiți așa ceva.

Să luăm exemplul cu Kovesi și DNA. Cheia dictaturii băsiste, dacă e să-i întrebi pe anteniști și pesediști. Iar Codruța Kovesi este, desigur, omul fidel lui Traian Băsescu care îl servește pe acesta cu devotament și abnegație. Pentru Antena 3 și PSD e o minciună atât de simplă. Nici dosarele instrumentate de DNA împotriva prietenilor sau foștilor colegi ai lui Băsescu, nici însăși arestarea fratelui acestuia după un caz plecat de la DNA, nici iminenta ridicare a Elenei Udrea, nici una nu contrazice, în ținutul de basm al manipulării ordinare, teza inițială. Auzind cu câtă seninătate se minte la posturile pe care chiar unii membri CNA le văd închise, într-o țară normală, schimbi postul cu convingerea că, și dacă DNA-ul l-ar aresta pe Băsescu însuși, propaganda sfidătoare ar găsi o explicație pentru faptul că sclavul și-a îngropat stăpânul.

Antena 3 și PSD refuză să vadă adevărul. Refuză chiar și s-o spună, într-atât de tare se tem de el. ”NU SE VREA se câștigăm alegerile prezidențiale”, reușea, totuși, un Dragnea cătrănit luni, după turul 2. Atunci am crezut că o s-o spună. Am crezut că o să recunoască faptul că, dincolo de faptul că trendul întregii țări este tot mai anti-PSD, PSD-ul și propaganda lui au o problemă mult mai gravă. Nu se numește nici măcar SUA, se numește civilizație și occidentalism. Apropierea tot mai strânsă a României de valorile occidentale, includerea în NATO, UE și cât de curând în Schengen, împărtășirea acelorași deziderate, toate acestea înstrăinează PSD-ul de țara pe care a prădat-o sistematic, sub diferitele sale nume. Un proces ireversibil, sunt convins. După ce cel mai important om din politica externă americană vine la București ca să-i dea un premiu de ”femeia anului” lui Kovesi și dă o declarație care sună mai degrabă a încurajare pentru demersurile DNA decât ca o simplă felicitare sforăitoare, să spui că tot Băsescu controlează DNA-ul este nu doar o minciună, ci chiar o stupizenie care se întoarce, prin simpla negare de către evidențe a spuselor tale, împotriva ta.

Mâine discutăm totuși ceva mai important: cine controlează DNA-ul și ce o să ne rămână tuturor de făcut după ce DNA distruge sistemul (din care vrând-nevrând facem parte) din temelii.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: