Nu fac avorturi în Săptămâna Mare

Medicii ginecologi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu nu fac avorturi în Săptămâna Patimilor. Este vorba de întreruperea sarcinii la cerere. „Am vorbit cu medicii obstetricieni de la Spitalul Judeţean şi au spus că au decis să nu facă avorturi în sărbătorile mari precum Sfântul Ion, Sfântul Gheorghe sau Săptămâna Mare. Este practic o cutumă religioasă”, a spus Cristian Vlădoianu, managerul Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu

Nici medicii de la cabinetele private nu vor să facă întreruperi de sarcină în această perioadă. „Înainte de Paşti şi înainte de Crăciun niciodată nu facem întreruperi de sarcină. Eu sunt credincioasă, vă daţi seama că păcătuiesc de fiecare dată, măcar în Săptămâna Mare să nu facem. Şi toţi colegii mei fac aşa”, a precizat Maria Dobran, medic ginecolog. 

Reprezentanţii bisericii ortodoxe aplaudă iniţiativa medicilor gorjeni şi spun că indicat ar fi ca aceste întreruperi de sarcină să nu se efectueze de fel. „Trebuie ţinut cont de faptul că un avort nu trebuie să-l înfăptuim nicicând, nici în afara acestei săptămâni. Este păcat să întrerupi o sarcină. Nu poţi permite să ucizi, în numele oricui a-i face acest lucru. Singurul care are dreptul asupra vieţii şi asupra noastră este Dumnezeu” a spus părintele Nicolae Chivulescu, preot al Parohiei „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Târgu Jiu.

Vizualizări: 269

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: