„Nu facem promisiuni mincinoase, pentru că aici suntem acasă“

Zile pline pentru democrat-liberalii gorjeni Ion Ruşeţ şi Severus Militaru, candidaţii PD-L Gorj la Senat în Colegiul 1 şi la Camera Deputaţilor în Colegiul 4. Dacă sâmbătă, cei doi au fost în oraşul Motru, duminică, peste 100 de membri şi simpatizanţi ai PD-L Gorj din Dragoteşti, Slivileşti, Mătăsari şi Turceni i-au însoţit în târgul săptămânal de la Bolboşi, pentru a discuta cu oamenii şi a-şi face cunoscut programul politic.

Candidaţii au stat de vorbă cu fiecare persoană în parte pentru a-i afla problemele, iar staff-ul de campanie a împărţit calendare şi materiale promoţionale cu obiectivele fiecărui candidat. Şi oamenii din această zonă s-au plâns de faptul că le-au plecat copiii din ţară pentru că nu au găsit un loc de muncă şi că pensiile sunt mult prea mici pentru a le asigura cele necesare traiului zilnic.

Candidatul PD-L Gorj la Senat în Colegiul 1 le-a spus bătrânilor cu care a stat de vorbă că în programul politic al PD-L este inclus un proiect care se referă în special la pensii: ”Democrat liberalii au în vedere recalcularea pensiilor persoanelor cu grupe de muncă I şi II şi acordarea unei pensii sociale minime garantate ce va fi corelată cu creşterea semestrială a punctului de pensie, pentru a se ajunge la o pensie medie de 405 euro în 2012”. Mai mult, Ion Ruşeţ candidatul PD-L Gorj la Senat, în Colegiul 1, le-a spus persoanelor în vârstă care au probleme cu legea că partidul său vrea să le ofere consiliere juridică gratuită, pentru a nu-şi mai cheltui toţi banii prin tribunale atunci când, de exemplu, vor să intre în posesia unei bucăţi de pământ pe care au moştenit-o.

După Bolboşi, următoarea oprire a staff-ului de campanie a fost în localitatea Negomir, localitate condusă de un primar PD-L. Cei doi candidaţi le-au spus oamenilor din această localitate, adunaţi în poieniţa de lângă primărie, de ce este atât de important să meargă la vot pe 30 noiembrie. „Aveţi şansa de a schimba faţa acestei zone, de a vă aduce copiii plecaţi la muncă în străinătate acasă, de a ne trage de mânecă dacă am greşit, pentru că noi suntem oamenii locului, suntem din această zonă, pe care vrem să o reprezentăm în Parlamentul României. Nu avem cum să nu ne ţinem de promisiunile pe care le facem acum, pentru că noi vom veni săptămânal acasă şi nu vom mai putea să-i privim în ochi pe cei pe care îi cunoaştem. Cei care mă cunosc, şi mulţi dintre dumneavoastră mă cunosc pentru că am lucrat împreună, ştiu că eu sunt în general omul care dacă promite ceva şi face”, a declarat Ion Ruşeţ în faţa celor aproape 200 de oameni veniţi în faţa primăriei. Ieri, candidatul PD-L la Senat în Colegiul 1 s-a aflat în comuna Glogova împreună cu Adrian Gorun, candidatul PD-L la funcţia de deputat în Colegiul 1.

Vizualizări: 88

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: