Nu înţelege de ce Pandurii nu poate juca un meci amical pe propriul teren

Pandurii Târgu Jiu a disputat din nou un meci amical pe terenul sintetic de la Târgu Jiu, acesta fiind al treilea meci de verificare jucat pe teren sintetic şi al patrulea al perioadei de pregătire. Antrenorul gorjenilor nu înţelege de ce echipa nu poate juca pe propriul teren nici un meci de verificare deşi acolo va juca meciuri oficiale în primele trei etape.

Pandurii Târgu Jiu joacă primele trei meciuri oficiale din campionat pe noul stadion de la Târgu Jiu, adică pe teren propriu, adică pe terenul care a fost amenajat de clubul Pandurii Târgu Jiu,  cu banii clubului. Cu toate că a investit sute de miii de euro în terenul de joc, Pandurii nu a jucat acolo nici un meci amical din cele patru deja disputate. Dintre acestea trei s-au jucat pe terenul sintetic şi unul pe terenul de antrenament cu iarbă naturală, care are dimensiuni mai mici decât terenul pe care echipa va juca în campionat.


Mai mult, Pandurii are un contract de comodat cu Primăria Târgu Jiu care prevede că echipa are dreptul să folosească terenul de joc şi chiar şi vestiarele noului stadion, pe care însă nu le-a folosit niciodată de la reunire. Cei de la Pandurii nu pot beneficia de mai multe dintre prevederile contractului de comodat prin aceste interdicţii care se pun echipei care are, teoretic, în administrare, partea sportivă a stadionului. Practic însă, cei de la Pandurii nu au mai primit nimic în administrare de la inaugurarea noului stadion, deşi primarul Marcel Romanescu a declarat de nenumărate ori că, din luna martie, stadionul va reveni în administrarea primăriei.

Antrenorul Călin Cojocaru nu agreează deloc  ideea de a juca pe teren sintetic meciurile amicale dar nici nu înţelege de ce Pandurii nu poate juca nici un amical pe terenul în care a investit atât de mult şi pe care clubul l-a amenajat. ”Mie nu-mi place că jucăm pe sintetic, fiindcă noi meciurile oficiale le jucăm pe iarbă. Nu înţeleg de ce nu putem juca pe stadionul cel nou, mai ales că gazonul a fost făcut din banii clubului Pandurii”, a spus Călin Cojocaru după meciul amical pierdut de echipa sa în faţa formaţiei de Liga 3 Viitorul Dăeşti.  Echipa sa mai jucase, anterior, tot la Târgu Jiu, cu ACSO Filiaşi (1-0), Jiul Rovinari (4-1) şi Vulturii Fărcăşeşti (1-1) dar niciunul dintre amicalele acestea nu s-a disputat pe Stadionul Municipal.

Pandurii Târgu Jiu va disputa pe teren propriu, în primele etape,  meciurile cu cu CSM Reşiţa, Viitorul Pandurii (în calitate de oaspete) şi Campionii FC Argeş.

Vizualizări: 500

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: