Nu, nu Buliga!

Centrul cultural pentru batjocorirea operelor lui Brâncuşi, din subordinea Primăriei Târgu Jiu, ar trebui pur şi simplu desfiinţat. Măcar acum, după ce experţii au constatat că „pietrele” asupra cărora nu s-a intervenit în ultimii ani s-au păstrat mai bine decât cele restaurate pe bani grei. Vorba cuiva, dacă voiaţi să mai furaţi nişte bani publici, puteaţi să mai faceţi un giratoriu, nişte ANL-uri, un al doilea heliport, dar lăsaţi-l pe Brâncuşi în pace. Nu luaţi şansa generaţiilor viitoare de a-l avea pe Brâncuşi la Târgu Jiu, poate cineva, cândva, va şti să îl pună în valoare. Atât trebuie să faceţi voi, cei aflaţi acum la cârma oraşului, să lăsaţi operele în pace. Nu le faceţi nimic, pentru că tot ce faceţi, faceţi rău.

Centrul Brâncuşi este compus de nespecialişti şi a fost mereu condus de amatori. Primul a fost Lory Buliga, un rămas pe drumuri de la Grimex, reciclat de primarul Cârciumaru. Înţeleg că acum ar vrea să îi ia locul demisionarei Adina Adriţoiu. Nu, nu Buliga! Încetaţi cu bătaia de joc! Dacă nu găsiţi un specialist, nu e nicio problemă. Puneţi lacătul pe uşă, nu vă va simţi nimeni lipsa. Simpozioanele care sunt în fiecare an la fel vor fi organizate în virtutea inerţiei. La capitolul promovare sunteţi zero, aţi promovat operele doar prin scandaluri. Desfiinţaţi centrul de cultură „Brâncuşi” de la Târgu Jiu şi donaţi banii economisiţi astfel pentru salvarea casei în care s-a născut sculptorul. Poate face şi Călinoiu economii, de exemplu prin comasarea „Doinei Gorjului” cu Şcoala Populară de Artă, şi dă banii pentru asfaltarea drumului spre Hobiţa. E o ruşine de drum în acest moment.

Apelul meu către autorităţile Gorjului este: nu mai faceţi nimic pentru Brâncuşi! Reuşiţi doar să stricaţi. El a ştiut că a lăsat în urmă nişte proşti, a spus-o, poate de aia a şi lăsat opere durabile. Natura nu le poate distruge, prostia da.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: