„Nu voi promite alegătorilor mai mult decât pot să fac“

Vasile Liviu Andrei, candidatul PD-L Gorj pentru Colegiul 2 Senat, se deosebeşte de contracandidaţii săi prin faptul că şi-a făcut o campanie electorală onestă, fără a vinde gogoşi electoratului. „Nu le-am promis oamenilor marea cu sarea, ci doar lucruri punctuale, pe care ştiu că le pot rezolva. Şi cine mă cunoaşte ştie un lucru: eu ce promit, fac!“, spune Liviu Andrei, care de săptămâni bune bate la pas toate localităţile din jumătatea de est a judeţului.

Reporter: Aţi ales să candidaţi în Colegiul 2 Senat- Ce v-a determinat să faceţi această alegere?

Liviu Andrei: Sunt primele alegeri uninominale şi cred că am şi notorietatea, şi credibilitatea pentru a câştiga aceste alegeri. Vreau să reprezint în parlament atât Partidul Democrat Liberal din care fac parte, cât şi alegătorii acestui colegiu, despre care vreau să vă spun că este un colegiu sărac şi cu multe nevoi. Am întâlnit în timpul deplasărilor pe care le-am făcut în ultimele săptămâni foarte mulţi oameni săraci, foarte mulţi părinţi care plâng după copiii plecaţi la muncă în străinătate, am văzut sate îmbătrânite şi cu aspect de secolul trecut. Pentru oamenii din acest colegiu vreau să câştig aceste alegeri şi sunt sigur că voi câştiga, la fel cum sunt sigur că PD-L este partidul care va guverna ţara în următorii patru ani. Alegătorii trebuie să ştie că Traian Băsescu are nevoie de un guvern PD-L pentru a scoate ţara din sărăcie şi pentru a face ordine în justiţie.

Reporter: Mai cred oamenii în promisiunile politicienilor?

Liviu Andrei: Este adevărat că oamenii nu mai cred în promisiuni electorale pentru că au fost minţiţi de prea multe ori, dar vreau să cred că nu au nicio îndoială în ceea ce mă priveşte. Eu, dacă-i mint pe ei, mă mint pe mine! Nu le-am promis oamenilor marea cu sarea, ci doar lucruri punctuale, pe care ştiu că le pot rezolva. Şi cine mă cunoaşte ştie un lucru: eu ce promit, fac!

În cei trei ani în care am condus Inspectoratul Şcolar, am reuşit să demonstrez că pot face treabă. Nu este localitate în Gorj în care să nu fi fost o şcoală renovată sau sat izolat în care să nu ajungă microbuze şcolare. Numărul de suplinitori a scăzut, făcând loc profesorilor calificaţi. Am totuşi regretul că nu am reuşit să finalizez procesul de comasare a şcolilor. Am fost un susţinător vehement al acestui tip de reformă în învăţământ, pentru că sunt convins că învăţământul de calitate se face în şcoli mari, cu profesori titulari. Am reuşit în mare parte acest proces, dar nu l-am definitivat.

Ca parlamentar însă voi acorda o atenţie mare problemelor sociale cu care se confruntă gorjenii şi în mod special îmbunătăţirii condiţiilor de asistenţă medicală. Sunt foarte multe localităţi fără dispensare medicale, fără farmacii, fără un minim acces la asistenţa medicală, iar o astfel de situaţie trebuie grabnic rezolvată.

Reporter: Ce nevoi spun oamenii că au în localităţile pe care le-aţi străbătut?

Liviu Andrei: Vreau să vă spun că am parcurs mii de kilometri în această campanie electorală. Peste tot pe unde am umblat am fost bine primit de alegători. Mi-au solicitat sprijinul în tot felul de probleme, începând de la drumuri, aducţiuni cu apă, gaze şi terminând cu micile probleme personale pe care le voi contabiliza, apoi le voi selecta pe cele pe care le pot rezolva. Eu mi-am respectat tot timpul cuvântul, dacă am promis ceva, am şi făcut şi mă angajez şi de această dată că îmi voi duce la îndeplinire promisiunile.

Reporter: Cum pot fi rezolvate aceste probleme?

Liviu Andrei: Aducerea în judeţ a investitorilor mari este soluţia pentru foarte multe probleme. Dacă reuşim că creăm locuri noi de muncă, şi vă garantez că Partidul Democrat Liberal are cea mai bună strategie în acest sens, atunci va creşte nivelul de trai, tinerii plecaţi în străinătate se vor întoarce la părinţii lor bătrâni şi plini de nevoi, abandonul şcolar va scădea, bolile sărăciei vor fi mai puţine. Oamenii îşi vor recăpăta demnitatea, deoarece sunt sigur că sunt mulţi cei care ar vrea să muncească, nu să depindă de ajutorul social de la primărie, doar că nu au unde să se angajeze. Deci, cheia tuturor problemelor se află până la urmă în crearea de noi locuri de muncă, iar noi, viitorii parlamentari, trebuie să găsim pârghiile economice pentru a stimula investiţiile. Tot aşa se aduc mai mulţi bani la buget, cu care se pot face atât de necesarele investiţii în infrastructură.

Voi milita şi pentru acordarea de subvenţii în agricultură care să acopere costul cheltuielilor şi voi crea posibilităţi de investiţii în acest domeniu. Ţăranul român va face investiţii în agricultură dacă este sprijinit.

Tinerii trebuie şi ei sprijiniţi cu credite avantajoase pentru locuinţe şi pentru a-şi deschide o afacere şi o să vedeţi că lucrurile se vor schimba în bine. Trebuie să terminăm cu birocraţia şi cu şpaga şi să avem mai multă grijă de noi. Sunt multe, foarte multe de făcut şi ştiu că nu voi avea o viaţă uşoară în următorii patru ani ca senator. Dar cineva trebuie să facă toate aceste lucruri şi cred că sunt persoana potrivită pentru a le rezolva problemele gorjenilor.

Reporter: Un mesaj de final?

Liviu Andrei: Dragi gorjeni, pe 30 noiembrie mergeţi la vot şi votaţi candidaţii Partidului Democrat Liberal, indiferent în ce colegiu vă aflaţi. PD-L are cel mai bun program de guvernare şi are oameni care vă pot rezolva problemele cu care vă confruntaţi. Vă aştept pe toţi la vot pe 30 noiembrie!

Vizualizări: 80

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: