O americancă a absolvit cu 10 Şcoala Populară de Artă

O americancă de 29 de ani a învăţat copiii din Novaci limba engleză, iar în final a primit nota 10 la terminarea cursurilor Şcolii Populare de Artă. Este vorba despre Andrea Cristancho, din Statele Unite ale Americii, care a venit în Gorj în 2011, ca voluntar al „Corpului Păcii“, un mare program derulat de americani.

Acesta a fost prezentă într-o conferinţă de presă la Şcoala Populară de Artă, alături de profesorul din Novaci, Daciana Ungureanu. Andrea Cristancho a venit în Gorj în 2011 şi a avut drept misiune predarea limbii engleze la şcolile din comună. Pentru a înţelege mai bine cultura şi obiceiurile gorjenilor, americanca s-a înscris la Şcoala Populară de artă, secţia Novaci. „M-am simţit foarte aproape de comunitate. Ideea asta de la Corpul păcii este că pe lângă voluntar de limba engleză trebuie să înţeleg cultura din ţara în care am ajuns şi când mă întorc în America pot să învăţ oamenii“, a spus aceasta, menţionând că obiceiul preferat este Mărţişorul.

Daciana Ungureanu a menţionat că nu a întâlnit nici în România oameni asemenea Andreei. „Voluntar Corpul Păcii, a depus o muncă impresionantă în comunitatea de la Novaci, ca şi profesor de engleză. Zeci, sute de copii de la două şcoli conversează în Limba engleză în mod liber“, a explicat aceasta.

Ambasada Americii la Bucureşti a anunţat că programul Corpul Păcii derulat de SUA se sfârşeşte anul acesta.

INIŢIATIVĂ

Corpul Păcii a luat fiinţă pe 1 martie 1961, la iniţiativa preşedintelui John F. Kennedy cu scopul de promova pacea mondială şi prietenia între popoare. Până acum, peste 200.000 de americani au lucrat pentru Corpul Păcii în scopul promovării schimburilor culturale dintre americani si cetăţenii altor 139 de ţări.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: