O asociaţie din Baia Mare vrea să dea în judecată primăria Schela

Licitaţia organizată de primăria Schela pentru concesionarea fostei zone miniere Schela a generat un adevărat scandal între instituţia condusă de primarul Aristide Şerbănescu şi celelalte firme care au participat la licitaţie. Unul dintre contestatarii licitaţiei este o asociaţie socială din Baia Mare. Reprezentanţii asociaţiei ASSOC Baia Mare îl acuză pe primar că a desemnat câştigătoare o firmă care nu va putea susţine din punct de vedere financiar investiţia. Primarul spune că nu putea desemna câştigătoare o asociaţie non-guvernamentală pentru că ONG-urile nu aduc bani la bugetul primăriei.

Primăria Schela riscă să fie dată în judecată de ASSOC Baia Mare, o asociaţie care a participat la licitația organizată de primarul Aristide Şerbănescu pentru concesionarea fostei zone miniere. Gabriel Chifu, unul din reprezentanţii ASSOC Baia Mare, spune că a cerut în scris primăriei motivele pentru care s-a anulat prima licitaţie, însă nu a primit răspuns nici până azi după care a aflat din presă că s-a organizat o a doua licitaţie. ”Noi aşteptam ca ei să ne comunice răspuns și am rămas surprins când am aflat că deja se organizase şi o a doua licitaţie. De la început nu au am fost pe placul primarului pentru că noi vroiam să face acolo un centru de respiro pentru personalele cu dizabilităţi, ceva pentru comuna Schela dar primarul voia o firmă care să deţină tot controlul”, a declarat Gabriel Chifu, reprezentant ASSOC Baia Mare.

CE SPUNE PRIMARUL

Răspunsul primarului Aristide Șerbănescu a venit prompt. ”ONG-urile nu sunt plătitoare de taxe şi impozite. Eu nu fac acte de caritate cu proprietatea primăriei Schela. Am respectat toate condițiile iar dacă nu sunt mulțumiți există Consiliul Național pentru Soluționarea Contestaților”, a declarat Aristide Șerbănescu.

FIRMĂ

Interesant este că firma care a câştigat licitaţia, SC Rovers SRL are cu totul alte domenii de activitate. Întrebat ce este cu această firmă care este de negăsit, primarul Şerbănescu a răspuns decât că ”este o firmă care se ocupă cu de toate, comerţ, construcţii, alimentaţie publică”. Un alt cititor a scris pe redactia@pandurul.ro că firma Rovers mai are şi alte contracte cu primăria.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: