O firmă din Bucureşti, interesată de reabilitarea Policlinicii Târgu Jiu

O singură firmă a participat la licitaţia organizată de Consiliul Judeţean pentru atribuirea lucrărilor de reabilitare a Policlinicii Târgu Jiu. În momentul de faţă se evaluează oferta, urmând ca în perioada următoare să se dea verdictul. Şi la licitaţia organizată în urmă cu aproape trei ani a fost depusă tot o singură ofertă, din partea societăţii Conexvil Rm. Vâlcea. După ce a efectuat mai puţin de jumătate din lucrări constructorul a intrat în insolvenţă, lăsând în urma sa un adevărat şantier.

Lucrările pentru reabilitarea Policlinicii Târgu Jiu ar putea fi reluate în primăvara anului viitor. Asta întrucât licitaţia organizată de Consiliul Judeţean Gorj, la aproximativ trei ani de la sistarea lucrărilor, este aproape de finalizare. „La licitaţia organizată pentru atribuirea lucrărilor de reabilitare a Policlinicii Târgu Jiu s-a prezentat un singur participant. Este vorba despre o firmă din Bucureşti. În momentul de faţă, suntem în procedura de evaluare şi estimăm că această procedură va fi finalizată în perioada imediat următoare”, a declarat Oana Paloş, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Gorj. Licitaţia a fost lansată pe SEAP, iar ofertele s-au putut depune până la data de 6 octombrie. Valoarea lucrărilor a fost estimată la 6.928.240,46 lei, fără TVA.

Proiectul „Reabilitare, modernizare şi echipare Ambulatoriu Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu” a fost scos pentru a doua oară la licitaţie, după ce firma Conexvil Rm.Vâlcea a intrat în insolvenţă. Valoarea iniţială a lucrărilor a fost de 19,5 milioane de lei, din care 13,2 milioane erau alocate de Uniunea Europeană, 5,8 milioane de Guvernul României şi 445.000 lei reprezenta contribuţia Consiliului Judeţean Gorj. În urma licitaţiei lucrările au ajuns la 15.049.654,64 lei. Constructorul şi-a început activitatea în luna februarie 2011, iar termenul de finalizare al lucrărilor era în aceeaşi lună a anului 2013. Ultima amânare a termenului de finalizare a fost data de 22 august 2013, însă nici această dată nu s-a respectat. La sfârşitul anului trecut, constructorul a anunţat intrarea în insolvenţă, nu înainte de a încasa jumătate din bani. Firma Conexvil a lăsat instalaţiile electrice nefinalizate, pereţii decojiţi şi tavanele crăpate.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: