O hotărâre de Consiliu Local, contestată de o firmă de etnobotanice

O firmă din Târgu-Jiu, SC Get High SRL, nu renunţă la ideea de a comercializa plante şi substanţe etnobotanice în municipiu. Ba mai mult, reprezentanţii firmei cer autorităţilor să revoce acea hotărâre a Consiliului Local prin care se interzice vânzarea plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante, halucinogene, euforice şi psihotrope pe raza municipiului.

Printr-o plângere prealabilă înaintată Consiliului Local se contestă atât decizia de suspendare a activităţii cât şi amenda aplicată de către Poliţia Locală. În data de 15 februarie, SC Get High SRL a fost sancţionată cu amendă contravenţională în valoare de 400 lei deoarece funcţiona fără a avea autorizaţie eliberată de către Primăria Târgu Jiu. La sfârşitul anului trecut, agentul economic solicitase un program de funcţionare zilnic cuprins între orele 14.00- 02.00. Şi această cererea a fost respinsă de către municipalitate.

ARGUMENTE

În plângerea înaintată primăriei firma SC Get High SRL consideră că hotărârea Consiliului Local este ilegală din mai multe motive: “În opinia noastră se încalcă grav prevederile constituţionale privitoare la o activitate economică, libera iniţiativă şi exercitarea acesteia. Un alt motiv de ilegalitate este încălcarea prevederilor art.53 din Constituţie care stipulează ca exerciţiul unor drepturi poate fi restrâns numai prin lege ci nu prin hotărârea de Consiliul Local aşa cum se încearcă în municipiul Târgu Jiu”

RESPINGERE

Consiliul Local a respins solicitarea firmei. Şeful Poliţiei Locale Târgu Jiu spune că niciodată nu va fi aprobată o astfel de cerere care pune în pericol viaţa şi sănătate cetăţenilor. “ A fost sancţionată pentru că vindea produse de acest gen în plicuri de tip îngrăşământ pentru plante. S-a contestat hotărârea, amenda şi inclusiv instituţia poliţiei locale. Mai au puţin şi contestă şi existenţa primăriei”, a declarat Ion Tudor, şeful Poliţiei Locale.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: