O învăţătoare, la judecată cu ISJ Gorj pentru un post

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj se află în prezent în proces cu o învăţătoare de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” care nu vrea să renunţe la post în favoarea tinerei generaţii. Cert este că, potrivit legii, femeia mai are dreptul să continue încă doi ani după vârsta standard de pensionare. Elena Mincea spune că nu a făcut nici o acţiune împotriva ISJ Gorj ci părinţii elevilor ei au fost cei care nu vor ca femeia să renunţe la post.

În primă instanţă dreptatea i-a revenit învăţătoarei Elena Mincea, de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”. Inspectoratul Şcolar însă a făcut recurs spunând că nu este normal de îndată ce împlineşti vârsta de pensionare să mai ocupi un pot titularizabil când sunt sute de tineri în aşteptare. „Dânsa a solicitat o prelungire a activităţii. Noi îi mulţumim pentru cariera pe care a avut-o însă trebuie să dăm o şansă şi tinerilor care au note peste 9 şi nu pot ocupa un post în învăţământ”, a declarat Gheorghe Mitescu, inspector general adjunct al ISJ Gorj.

Cum era şi firesc, reprezentanţii ISJ Gorj au repartizat postul de învăţător de la Tudor unei alte tinere, Mitescu precizând faptul că a înştiinţat-o pe tânără că postul este în litigiu. „Cum trebuie să iese la pensie, postul dumneaei este vacant şi l-am repartizat altcuiva. Noi i-am explicat fetei că postul este în litigiu”, a adăugat Mitescu.

Elena Mincea: „ISJ a făcut un abuz”

Învăţătoarea Elena Mincea spune însă că ceea ce a făcut ISJ Gorj este ilegal şi că instanţa îi va da dreptate. Femeia are o carieră în spate de 39 de ani şi spune că părinţii sunt cei care au făcut acţiunea în instanţă pentru că nu vor să o lase să plece. „M-a durut enorm să sfârşesc o carieră în acest mod. Pe mine nu mă interesează să rămân legată de un post, pe mine mă interesează rezultatele pe care le-am avut cu copiii mei. Părinţii lor se luptă pentru mine”, a declarat Elena Mincea.

ŞCOALĂ

Deşi, practic, postul nu mai este al ei, învăţătoarea Elena Mincea spune că din toamnă va reveni pe postul care îi aparţine. „Eu deja mă prezint pentru că am deja primă hotărâre favorabilă. Faptul că au repartizat postul este o altă ilegalitate pentru că l-au repartizat în mod abuziv. Eu nu pot să-mi abandonez copii cu neştiinţă”, a adăugat Elena Mincea.

Vizualizări: 258

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: